Прочитај ми чланак

Mилогорци оптужују: Србија нам отима играче!

0

Ватерполо и пливачки савез Црне Горе званично ће обавестити Европску федерацију (ЛЕН) о отимању ВС Србије талентованих црногорских ватерполиста и затражити заштиту. Ово је агенцији МИНА рекао потпредседник ВПС ЦГ Александар Тичић.

– Тражићемо да се донесе правило по којем ватерполисти који наступе за млађе селекције једне државе не могу играти за другу, или да пауза не буде две, већ четири године – рекао је Тичић.

Потпредседник ВПС ЦГ је истакао да ће у допису навести примере како је тај проблем регулисан у другим спортовима, али и играче који су отети црногорском Савезу:

– Играче, осим Србије, отима и Македонија, која без своје школе ствара А тим нудећи новац играчима. Има ту још неколико репрезентација које на туђ рад стварају репрезентације. Промене правилника су интерес свих земаља које стварају и морају бити обештећене и заштићене.

Тичић је истакао да ВПС ЦГ нема шта да разговара са колегама из ВСС, подсећајући да је било покушаја, али да никада није дошло до договора. Тичић је казао да ВПС ЦГ планира да у наредном периоду са родитељима ватерполиста који напуне 16 година потпишу уговоре како би се они обавезали за играње у репрезентацији, а клубови заштитили.

 

НЕ ЖАЛИМО ЗА СУБОТИЋЕМ

ТИЧИЋ је, коментаришући одлуку Гаврила Суботића да репрезентативну каријеру настави у Србији, казао да не треба жалити ни за ким:

– Имамо талентованих играча у рангу Суботића, не жалимо за њим. Уколико другу државу осећа за своју нека игра за њу.

 

( Вечерње Новости )