Прочитај ми чланак

ФК Партизан: Идемо ка титули! (Видео)

0

Partizangf(Мондо)
Фудбалери Партизана одиграли одличну утакмицу у дербију у Јагодини, контролисали игру. „Ово је било једног од најтежих гостовања, прегрмели смо, идемо даље у истом ритму“, кажу они.

Победнички ритам црно-белих!
Партизан хита ка новој, шестој узастопној титули првака Србије, резултат који још нико није постигао (а тешко и да хоће у неко догледно време).

Јагодинци су били наоштрени за црно-беле, али је срски шампион одиграо тактички изванредно, били су на висини задатка, постигли гол (могли су још који) и заслужено су однели бодове са стадиона који је у суботу увече изгледао европски.

Упозорава тренер Партизана Владимир Вермезовић да ништа још није решено, да црно-беле чека још низ тешких утакмица, тешких гостовања… И његови играчи су тога свесни и не залећу се ни после победе у дербију 18. кола Јелен Суперлиге.

Али, свакако, да им пријају нова три бода.

„Ово је било једно од најтежих гостовања овог пролећа. Најбитније је да смо победили. Одиграли смо сјајно прво полувреме, имали смо четири-пет шанси, а у наставку смо се, нормално, мало повукли, али смо и тад имали шанси. Јагодина нам није озбиљније припретила, али морам да кажем да је Јагодина стварно озбиљна екипа и желим јој сву срећу у куп такмичењу. Ми идемо ка новој титули, овом победом смо корак ближе циљу, али чека нас још тешких утакмица“, рекао је Милан Лола Смиљанић после меча у којем је поново био одличан на позицији задњег везног.

Он истиче да је Партизан ушао у победнички ритам, а очекује и четврти тријумф у низу против ОФК Београда, пред паузу у првенству због обавеза репрезентације.

Смиљанић је играо у Шпанији, за Еспањол и каже да га је амбијент у Јагодини подсетио на то време.

„Стварно је било фанастично играти овде! Кад видиш овако нешто у Србији онда је то сјајно. Јагодина је постала велика екипа, стабилан суперлигаш и надам се да ће конкурисати за излазак у Европу јер то ови људи и овај град заслужују“, рекао је Смиљанић.

Дарко Брашанац је од колега из спортске штампе добио епитет играча утакмице. Миран са лоптом, без панике, а у 44. минуту асистирао је Којићу за једини гол.

„Екипа Јагодине је одлична екипа, тактички врло озбиљна. Очекивали смо тежак и јак меч и тако смо и у ушли у њега – чврсто, мотивисано, сконцетрисано. Све се исплатило се пред крај полувремена. Хтели смо да постигнемо још неки гол у наставку, али… Трудићемо се убудуће да проценат реализованих шанси буде на вишем нивоу“, рекао је Брашанац, који је ове сезоне коначно добио праву прилику у црно-белом дресу.