Прочитај ми чланак

Федереру на мети атентатора у Шангају?!

0

Организатори мастерса у Шангају појачали су обезбеђење Роџеру Федереру, пошто су првом тенисеру света упућене претње смрћу преко друштвене мреже.
Први тенисер света доживео је непријатност по доласку у Кину, пошто му је преко друштвене мреже стигла порука упозорења да му се спрема атентат!

Мере предострожности предузете су пошто је непознати блогер на популарном кинеском сајту написао да ће убити швајцарског тенисера.

„Шестог октобра планирам да убијем Федерера, како би укинули тенис“, стоји у поруци на „baidu.com“ под именом „Blu Cat Polytheistic Religion Founder 07“.

Иста особа је на сајт поставила и слику Федерера који клечи на тениском терену, одрубљене главе, а поред њега позира џелат са маском на лицу, обучен у црно и са секиром у руци.

„Надамо се да је ово била само усмена претња, и да ’навијач’ неће ништа више предузети. У сваком случају морамо озбиљно приступити овој претњи. Контактирали смо полицију и повећали смо обезбеђење око Роџера.

У међувремену радимо и на безбедности других тенисера“, рекао је Јанг Јибин члан организационог комитета турнира у Шангају.

Јанг каже да због безбедносних разлога време доласка Федерера и његове породице у Шангај није откривено медијима, и да су они са аеродрома спроведени ВИП путем и одвежени право у хотел.

 
[Таг]