• Почетна
  • СПОРТ
  • УС Опен – дан други: излази петоро српских представника
Прочитај ми чланак

УС Опен – дан други: излази петоро српских представника

0

Прва ће на терен Ана Ивановић, која од 17 сати игра са Елином Свитолином на “Грендстенду”.
Новак Ђоковић у вечерњем термину (1h по средњоевропском) за ривала има Паола Лоренција, а меч Јелена Јанковић – Катерина Бондаренко на програму је на терену број четири после окршаја Белучија и Андухара.

Бојана Јовановски са Моном Бартел игра друга по реду на терену број 14, после дуела Первак – Суарес Наваро, а седми носиоци у дублу Ненад Зимоњић и Микаел Љодра играју последњи на терену број шест са Монроом и Јангом.

Паоло Лоренци, Новаков ривал на старту турнира, има 30 година, никада није добио меч у главном жребу неког од ГС турнира, а ово му је деби на US опену. У каријери је освојио девет ’челенџера’, а тренутно је 69. на свету, што му је најбољи пласман у животу.

Оба досадашња међусобна меча Ђоковић је добио, последњи ове сезоне у Мелбурну када је било 6:2, 6:0, 6:0.

Јелена Јанковић ће у првом колу играти са Катерином Бондаренко (26), што је веома тежак жреб за прво коло. Украјинка је пре три године играла четвртфинале у Њујорку, била је и 29. на свету, али сада је пала на 110. позицију. На осталим ГС турнирима стизала је највише до треће рунде, а једину WTA титулу освојила је у Бирмингему 2008. године.

У првом међусобном мечу Јанковићева је славила, 2007. у Дохи било је 6:3, 6:3, а наредна два меча Украјинка је предала – 2009. у Риму средином другог, а прошле године у Линцу средином првог сета.

Мона Бартел (22), која игра сезону живота, ривалка је Бојани Јовановској на старту такмичења. Немица је на старту године освојила турнир у Хобарту, а има и пет титула ИТФ категорије. Играла је треће коло на Аустралијан опену, висока је 185cm и тренутно заузима 35. позицију на WTA листи. То је четири места ниже од њеног најбољег пласмана.

Јовановска је изгубила оба досадашња меча од Бартел – 2010. у Торхауту било је 7:6, 7:6, а ове сезоне у Дубаију резултат је гласио 4:6, 7:6, 7:5.

Мало позната, али врло млада Украјинка Елина Свитолина (17) супарница је Ани Ивановић на старту US опена. Тренутно је 176. на WTA листи, освојила је Ролан Гарос као јуниорка, а ово јој је дебитантско учешће на сениорским ГС турнирима. Омиљени ударац јој је сервис, а воли тврде подлоге и шљаку. Има три титуле из ИТФ категорије, а са Аном се до сада није састајала.

У посебном тексту, осим овде наведених, представили смо и ривале Троицког и Типсаревића.

Стадион Артур Еш, од 17h по средњоевропском времену:

Агњешка Радвањска – Нина Братчикова

Енди Родик – Рин Вилијамс

Бетани Матек-Sends – Венус Вилијамс

од 1h:

Новак Ђоковић – Паоло Лоренци

Серена Вилијамс – Коко Вандевег

Грендстенд, од 17h:

Ана Ивановић – Елина Свитолина

Жо-Вилфред Conga – Карол Бек

Хуан Монако – Гиљермо Гарсија-Лопес

Кристина Мекхејл – Кики Бертенс

Терен број четири:

Томаж Белучи – Пабло Андухар

Јелена Јанковић – Катерина Бондаренко

Терен број 14:

Ксенија Первак – Карла Суарес Наваро

Бојана Јовановски – Мона Бартел

 

(Б92)