Прочитај ми чланак

Српска листа: Навијачи на Цетињу скандирали „Убиј, закољи, да Србин не постоји”

0

 

Већина црногорских медија данас извештава о сјајној атмосфери и подршци публике на Цетињу црногорској женској репрезентацији у мечу против Србије на старту квалификација за Европско првенство.

 

Црногорке, појачане Американком Ешајом Марфи, играле су боље и победиле 85:68, али су се у тамошњој јавности узбуркале страсти због тврдњи о шовинистичком скандирању дела публике.

 

Лидер црногорске опозиционе странке Српске листе Добрило Дедеић објавио је саопштење у којем истиче да су се на утакмици у црногорској престоници чули повици „Убиј, закољи, да Србин не постоји” и „Србе на врбе”.

 

Он је најавио да ће Српска листа тужилаштву доставити снимак са утакмице у очекивању недвосмислене реакције, како преноси Танјуг.

 

„Видео записе проследићемо и амбасадама Србије, Русије, САД, Кине, Велике Британије, Немачке и Француске у Подгорици и поставити доказе – снимке на YоуТубе каналу”, најавио је Дедеић.

 

Он је изразио уверење да ће српска амбасада адекватно реаговати и да је званични протест најмања могућа реакција на пресију којој су биле изложене српске кошаркашице и навијачи, али и сви припадници Србиу црногорској држави.

 

Танјуг