Прочитај ми чланак

Србин: Спортске вести 21.07.2012г.

0

Млади кошаркаши за бронзу у Словенији
Млада кошаркашка репрезентација Србије није успела да се пласира у финале ЕП у Словенији јер је поражена у полуфиналу од Литваније 73:68 (21:17, 16:13, 16:22, 20:16), па ће у недељу играти за бронзу.

После седам узастопних победа, изабраници селектора Александра Џикића одиграли су слабије одбрану и врло деконцентрисано у нападу, па су на крају морали да честитају Литванцима који су имали јаче нерве.

Цветковић је покренуо екипу у трећој четвртини која је завршена минималцем Литванаца после "минус 10". У последњи минут се ушло са поравнатим резултатом, али је Србија одиграла брзоплето и дозволила ривалу лејк поене.

СРБИЈА:Цветковић 15, Ламбић 4, Миљеновић 4, Дангубић, Богдановић 16 (7 ск), Митровић 2, Гујаничић 8, Луковић, Бешовић 4, Дреновац, Маринковић 4, Настић 11.
 

И Монфис одустао од ОИ
Француз, тренутно 17. на АТП листи, ове године није играо на Гаросу ни Вимблдону због повреде колена, а у жребу ће га заменити Жилијен Бенето

Француску од тенисера ће представљати још и Жо Вилфрид Conga, Жил Симон, Ришар Гаске, односно Микаел Љодра у конкуренцији дубла.

 

Вуковић прецртао Милића и Стојковића
Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић саопштио је данас списак од 15 играча који ће путовати у Лондон на Олимпијске игре.

Као 15. играч, односно резерва која има право да после првог круга буде регистрована за такмичење, изабран је Жарко Шешум.

Са списка играча који су недавно били на Скандинавијан опену отпали су Страхиња Милић и Растко Стојковић.

На списку су:
Голмани: Дарко Станић и Драган Марјанац.
Крила: Иван Никчевић, Добривоје Марковић и Рајко Продановић.
Бекови: Момир Илић, Ненад Вучковић, Момир Рнић, Никола Манојловић, Далибор Чутура, Марко Вујин и Иван Станковић.
Пивотмени: Алем Тоскић и Бојан Бељански.

Селекција Србије ће на ОИ у Лондону играти у групи са Шпанијом, Хрватском, Мађарском, Данском и Јужном Корејом.

 

Сјеклоћа приводи крају припреме за меч у Будви
Иако имам тешког противника, верујем у себе и сигуран сам да ћу да наставим успешан низ и забележити 25. победу у каријери – каже наш боксерСве је спремно за бокс спектакл у Будви, који ће бити одржан 24. јула. Актери су наштимовали песнице и борбе могу да почну. Никола Сјеклоћа и Дејан Златичанин приводе крају припреме и са великим амбицијама дочекују борбе крај Старог града.

После рада од две недеље на Рогли, наш ас и најбољи боксер Црне Горе спустили су се у Љубљану, одакле ће право на мечеве у Будву. На последњим тренинзима у главном граду Словеније обишао их је и менаџер Лука Поповић.

– Два пута сам Николу посетио док је био на Рогли и ево дошао сам сада у Љубљану да се потпуно уверим да је физички максимално спреман. Чим сам ушао у халу за тренинге било ми је јасно. Сјеклоћа пуца од снаге. Да ли ће и победити 24. јула, не могу да гарантујем, профи бокс је непредвидљив и тежак за прогнозу. Обезбедили смо нашем борцу максималне услове за тренинг и надамо се победи. Једино што не знамо су детаљи око ривала пошто су нам недоступни, знамо само да је реч о шампиону Француске. Надамо се новом успеху, јер се Никоила налази пред борбом за ВБЦ шампиона света у суперсредњој категорији и победа би му пуно значила – истакао је Поповић, један од најзаслужнијих за велике успехе сјајног борца.

За српског аса, члана ПБК Црвена звезда Гинис, дилеме нема. Победа против Хадилаха Мохумадија не долази у питање.

– Успешно одрађене припреме у Словенији гарантују успех, иако имам изузетно јаког противника. Верујем у себе и сигуран сам да ћу да наставим успешан низ и забележити 25. победу у каријери – истакао је Сјеклоћа, који нема пораз у профи рингу

Поред рођеног Нишлије у Будви ће сви љубитељи племените вештине моћи да виде и Дејана Златичанина који ће да брани ВБЦ појас против Бахром Пајозова, а у магичном четвороуглу ће заплесати и Богдан Митић коме ће ривал да буде непоражени Рус Константин Пономарева. Такође, спектаклу у Будви присуствоваће и спортски директор Голден Боја Ерик Гомез, највеће светске промотерске куће која је у власништву легендарног аса Оскара Дела Хоје. Он ће уживо гледати меч Николе Сјеклоће, са којим је ова кућа почетком године потписала менаџерски уговор. Нашем асу су врата Лас Вегаса тако близу…

 

(Новости)