Прочитај ми чланак

СЛС: Фешта на Бановом брду припала Звезди – овакви дуели враћају веру у српски фудбал!

0

Luis Ibanez

Мало је рећи да смо на данас на стадиону Чукаричког гледали феноменалан дуел између две екипе које су у досадашњем току сезоне показале можда и највише у Суперлиги Србије. И то се показало у међусобном окршају ‘брђана’ и црвено-белих, који је на крају убедљиво припао гостима, иако почетак сусрета није наговештавао такав исход.

Након корнера који је изборио Филип Стојковић на десној страни напада Чукаричког, капитен Матић је извео ударац из угла, а на само четири метра од гола усамљени Андрија Павловић је захватио лопту и закуцао је под пречку гола Кахримана.

Врло лоша реакција одбране Звезде, пре свих штопера Луковића и Павићевића, али и голмана који је, утисак је, могао да изађе на ову лопту.

Међутим, већ у 19. минуту утакмице резултат је већ био 1:2 у корист гостију. У 15. минуту стигло је изједначење. Марко Грујић је примио лопту искоса са десне стране, а онда маестралним ударцем у супротан угао послао лопту од стативе у мрежу гола Стевановића.

А онда је после само четири минута досуђен једанаестерац за Звезду. Петковић је центрирао са десне стране, а Остојић оборио Вијеиру и судија је показао на ‘белу тачку’. Сигуран реализатор најстроже казне био је Луис Ибањез.

Да се Чука неће предати показао је Андрија Павловић, који је у 30. минуту поново био кобан по одбрану Црвене звезде. Издржао је дуел са Александром Луковићем, подигао се са земље и савладао Кахримана за 2:2.

Када су сви мислили да ће се резултатом 2:2 завршити прво полувреме, Звезда је дошла до новог вођства. Сјајно је пробио Срђан Плавшић по десној страни, центрирао спољним делом копачке и пронашао Срнића који је постигао гол за 3:2, али га није прославио, с обзиром да је до ове сезоне био члан тима са Бановог брда.

Тек што је почело друго полувреме, после пет минута игре, Марко Грујић је сјајно проиграо Уга Вијеиру, а Португалац је рутински затресао мрежу чиме је дуплирао предност Црвене звезде.

Посао је црвено-белима олакшан од 54. минута када је Филип Стојковић добио други жути картон због несмотреног старта.

То су црвено-бели искористили да до врха напуне мрежу Чукаричког. Већ после шест минута севнула је левица Луиса Ибањеза са готово 30 метара и резултат је био 5:2.

Нису се црвено-бели зауставили на томе, голеаду је наставио Уго Вијеира својим другим голом на мечу и минијатуре којом је прошао кроз читаву одбрану домаћих.

Коначних и невероватних за наше услове 7:2 поставио је резервиста Лука Јовић поготком у 86. минуту.

Интересантно је да је до овог кола голман Чукаричког Немања Стевановић био најбољи голман у лиги са девет примљених голова, а ето само данас је примио седам у једној од најбољих утакмица домаћег шампионата у последњих неколико година.

Извор: hotsport.rs