Прочитај ми чланак

Понос Србије: Тањи Драгић злато и светски рекорд!

0

Српска атлетичарка Тања Драгић освојила је злато у бацању копља на Параолимпијским играма у Лондону, а на путу до одличја постала је и светска рекордерка.
Драгићева је до злата дошла хицем од 42,51 метра, а тај резултат остварила у другој серији.

Тања је на тај начин донела Србији друго злато у историји Параолимпијских игара, пошто је претходно, пре два дана, Жељко Димитријевић био најбољи у бацању чуња :

(Параолимпијске игре: Димитријевић освојио златну медаљу и оборио светски рекорд!)

Такође, то је нашој земљи треће одличје у Лондону, пошто се Златко Кеслер неколико минута раније окитио сребром у класи 3 у стоном тенису. Број медаља ће се током дана сигурно попети на четири, пошто ће се од 19 часова Борислава Перић-Ранковић борити за злато са Кинескињом Јинг Жу, такође у стоном тенису.

Колико је Драгићева била доминантна у финалу говори и податак да јој је најближа ривалка била Рускиња Ана Сороника са резултатом од 38,79 метара. Сороника се окитила сребром, а Аустријанка Наталија Едер бронзом, хицем од 38,03 метара.

Тања, Жељко, Златко и Борислава су људи са којима се треба поносити Србија, а не некакве надуване величине који српску репрезентацију не могу довести ни на Европско првенство у фудбалу. Била би права срамота за Србију ако неби ови људи добили заслужени дочек испред скупштине. Придружите се акцији:

Да дочекамо златне паролимпијце испред Скупштине