Прочитај ми чланак

Иванов: Досадно ми је без европских утакмица

0

ivanov(Спортски журнал, фото: ФК Партизан)

Стуб одбране Партизана Иван Иванов рекао је да му је досадно без европских утакмица и додао да његова екипа још није спремна да игра континетнална такмичења и у пролећном делу сезоне.

– Досадно ми је без европских утакмица, сви то желе да играју. Испали смо, хтели смо да наставимо, али нисмо још спремни да можемо и на пролеће да играмо Европу – рекао је Иванов агенцији Бета.

Иванов је казао да није очекивао да ће Партизан бити тако агресиван и добар на самом почетку пролећног дела сезоне.

– Презадовољан сам са прва три кола, нисам очекивао да будемо тако агресивни и добри. Задовољан сам, то је пут којим морамо да идемо. Слободно могу да кажем да ћемо у следећих 12 утакмица наставити тако – казао је Иванов.

Партизан у прва три кола наставка сезоне није примио ниједан гол, уз седам датих, а штопер црно-белих је истакао да би волео да тако буде до краја сезоне, иако је оценио да је то нереално.

– Желим да помогнем у стварању неког новог рекорда, ако можемо што више утакмица да завршимо без примљеног гола. Рекао сам саиграчима да не желим да примимо више од четири-пет голова на пролеће, јер увек може да се прими неки случајни погодак. Ако може без примљеног, то је супер, видећемо – истакао је Иванов.

Он је рекао да његовом тиму неће фалити мотивације у наставку првенства и да је још рано да се прича о титули, иако Партизан 12 кола пре краја има осам бодова више од другопласиране Црвене звезде.

– Неће нам фалити мотивације, рано је још причати о титули. Играмо лепо, то је добро, не дозвољавамо противницима много шанси, чврсти смо у одбрани – рекао је Иванов.

Он је казао да је још рано да се прича о његовом одласку из клуба на лето и да уопште не жели да размишља о томе.

– Још је рано да се прича о томе, нећу сад ништа да кажем. У глави ми је само како да освојим титулу – казао је овај 25-годишњак, који је у Партизан стигао у јуну 2011. из руске Аланије.

Иванов је рекао да не размишља о предстојећем дуелу репрезентација Србије и Хрватске у квалификацијама за Светско првенство, али је додао да би волео да „орлови” остану бар непоражени.

– Утакмица између Србије и Хрватске ће бити доста интересантна, али ја више размишљам о мојој репрезентацији јер играмо много битну утакмицу и имамо велику шансу да идемо даље. Надам се да Србија неће изгубити, ако добије биће супер, али биће тешко пошто Хрватска има врхунски квалитет, а Србија неискусну екипу, не рачунајући одбрану – рекао је Иванов.