• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробарски кутак 19.09.2012. Драган Ђурић: Сањам пролеће у Европи!
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 19.09.2012. Драган Ђурић: Сањам пролеће у Европи!

0

Снови нису постали јава – Партизан ове јесени неће играти у Лиги шампиона, али шампиони ће ипак играти у Хумској!
Први на Топчидерско брдо стиже шампион Азербејџана Нефчи, после њега колико дојучерашњи шампион Европе Интер из Милана, на крају и некадашњи првак Русије Рубин!

Драган Ђурић, председник Партизана на овогодишње европско искушење шампиона Србије, утисак је, гледа реално. На сва питања одговара без задршке…

Да ли такмичење у Лиги Европе може бар делимично да надомести неиграње у Лиги шампиона?

– Имали смо жељу да уђемо у Лигу шампиона, без обзира на све, мислим да смо уз мало више спортске среће и могли тамо да стигнемо, али задовољни смо и пласманом у Лигу Европе. Може се рећи да је она утеха за Лигу шампиона у коју нисмо ушли.

Партизан је далеко од европског крема у којем је желео да се такмичи. Ни по буџету, ни по квалитету фудбалера и улагањима у тим Партизан не заслужује Лигу шампиона?

– Нисмо имали ни среће. Не вреди нам да жалимо, успели смо да се пласирамо у Лигу Европе и то је можда и наша реалност у овом тренутку…

По ривалима, као да сте у Лиги шампиона?

– Група је и интересантна и атрактивна. Потајно се надам да можемо да презимимо у Европи, али не треба то постављати као циљ.

 

Вермезовић: Нека Нефчи узме Стаменковићев пелцер!
Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је да је противник његове екипе у првом колу групе Х Лиге Европа азербејџански Нефчи изузетно опасан и искусан тим, али и да његова екипа има шта да покаже у том мечу.

– Сви су здрави и спремни за сутрашњи меч и очекујем да после дужег времена освојимо бодове за нас и српски фудбал – рекао је Вермезовић новинарима на стадиону Партизана.

Вермезовић је додао да је велики успех што се његова екипа пласирала у Лигу Европа, али да сада када има прилику за нешто више, не жели да је пропусти.

– Велики успех је што се Партизан и пласирао у Лигу Европе. Сада кад имамо прилику да направимо нешто више, нећемо је олако пропустити. Заједно са Интером и Рубином група можда није атрактивна, али је свакако квалитетна. Многи су већ прецртали Партизан и Нефчи – рекао је тренер црно-белих.

Он је казао да против Нефчија не размишља о поразу, већ само позитивном резултату.

– Њима неће играти штопер који је ове сезоне до сада одиграо сваки меч, али снагу противника не одређујем на основу онога што су до сада урадили, већ противничку екипу поштујем без обзира која је. Са истом озбиљношћу се спремамо без обзира ко је противник, јер је сваки следећи најјачи.

Тренер је оценио да је највећи Азербејџанаца везни ред.

– Везни ред је најјачи део Нефчија. Посебно су ми се свидели Славињо и Садигов, па и играч из Сијера Леонеа Џулијус Вобај који је изузетан. Међутим, надам се да ће они имати више проблема са нама, него ми са њима.

На питање новинара шта мисли о томе што су играчи Нефчија претходног дана тренирали на стадиону Црвене звезде, он је казао да је Партизан обавезан да омогући противнику један тренинг на свом стадиону.

– Они су дошли два дана раније што је неуобичајено. Наша је обавеза да противнику омогућимо један тренинг, али је вероватно њихов голман Саша Стаменковић вероватно желео то да им омогући. Надам се да ће Нефчи повући његов пелцер и тако се провести – рекао је Вермезовић.

Стаменковић је као голман Звезде играо против Партизана неколико утакмица, али није имао много успеха.

 

КК Партизан МТС промовише екипу у уторак.
Званична промоција тима Партизана за сезону 2012/2013 заказана је за 25. септембар, на већ традиционалном месту – теренима црно-белих на Калемегдану! Клуб ће представити нове играче, подсетити на староседеоце, на новине у стручном штабу…

Из Хумске су позвали „све заинтересоване, љубитеље спорта и кошарке“ да у уторак у 20,30 часова дођу на Калемегдан и поздраве тим Душка Вујошевића.

Иначе, дан касније црно-беле очекује Евролигин дан медија, када ће бити званично фотографисање екипе, снимање видео материјала за потребе елитног такмичења, али и дружење са представницима медија.

ПАРТИЗАН ОТВАРА ЈАДРАНСКУ ЛИГУ

Партизан неће играти са Задром 29. септембра. Не зато што је хрватски представник под суспензијом како се наговештавало претходних дана, већ из разлога што је утакмица померена за дан раније.

Дакле, у петак, у 20 часова у Пиониру, Партизан МТС ће отворити сезону у Јадранској лиги.

 

Ђурић: Столице црне и беле, да не буде шарено у пет боја.
Стадион у Хумској 1 добиће нове столице. Драган Ђурић, председник Партизана објаснио је како и кад:

– Уговором са Карлсбергом предвидели смо да у следећих, најкасније осам месеци променимо столице. Неће бити више шаренило у пет боја, све столице биће црне и беле. Велики је то посао, није га лако одмах одрадити, зато и кажем да ће се замена извршити најкасније за осам месеци, највероватније на пролеће – открива Драган Ђурић.

 

(Спортски Журнал)