• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробарски кутак 06.09.2012. ФСС позвао Партизан да реши проблем са навијачима
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 06.09.2012. ФСС позвао Партизан да реши проблем са навијачима

0

Фудбалски савез Србије (ФСС) покренуо је дисциплински поступак против ОФК Београда због лоше организације првенствене утакмице са Партизаном, али и клуба из Хумске због понашања његових навијача пре и током утакмице на Карабурми.
Навијачке фракције Партизана сукобиле су се у недељу на Омладинском стадиону, а сукоб је окончан после интервенције полиције.

ФСС је позвао одговорне у Партизану да реше проблеме у функционисању завађених навијачких група.

Оваково стање је неодрживо, јер прави конкретне и константне сметње у организацији и функционисању утакмица – чини штету ФК Партизан, ФСС и српском фудбалу у целини. Апелујемо да се овај горући проблем коначно реши директним ангажманом челника Партизан, јер се њихова одговорност своди на све клупске догађаје, али и активности чији су актери њихови навијачи и симпатизери – наводи се у саопштењу ФСС.

ФСС подсећа да се овај принцип односи на све клубове и њихове навијаче, затраживши максималан ангажман у борби против насиља и свих ружних појава на српским стадионима.

На данашњој седници покренути су и дисциплински поступци против Рада, због недоличног понашања навијача, као и Црвене звезде, као организатора првенствене утакмице.

 

Вермезовић: Вукићев статус се није променио
Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је да се његов однос према Звонимиру Вукићу није променио, иако је искусни играч средине терена лиценциран за учешће у Лиги Европе.

Вест да је Вукић лиценциран за Европу је стара месец дана. Списак је предат још пре утакмице са Валетом на Малти. Статус Вукића се није променио, он и даље тренира одвојено од екипе – рекао је Вермезовић у спортском центру Телеоптик.

 

Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је да је задовољан како је његова екипа почела нову сезону и да за сада иде све онако како су планирали.

За сада иде све онако како смо планирали. Оно што смо до сада приказали у Европи оценио бих десетком, док је остало за седмицу. Од АЕЛ-а смо изгубили јер су они у том тренутку били јачи од нас, а то је можда утицало да направимо негативан резултат против Доњег Срема у Новом Саду – рекао је Вермезовић новинарима у Београду.

Партизан је на путу до групне фазе Лиге Европа испао у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, пошто је у два меча од њих био бољи кипарски АЕЛ, док у Супер лиги има три победе и пораз.

Црно-бели ће се такмичити у Групи Х Лиге Европа, а противник ће им, поред Нефчија и Рубина, бити италијански Интер за који није регистрован бивши капитен репрезентације Србије Дејан Станковић.

Станковић је врхунски спортиста, са истом таквом каријером. Дуго траје и само онај ко се никад није бавио фудбалом не зна колико је тешко успети у Италији. Жао ми је што неће играти против нас.

 

Тренер Партизана рекао је да се због обавеза у репрезентацији на тренинзима његовог клуба тренутно налази само 13 играча и да се нада да ће се остали вратити „живи и здрави”.

Тренинзи ће бити модификовани током паузе, али ћемо радити два пута дневно. Надам се да ће се сви са репрезентативних обавеза вратити живи и здрави. Имамо сијасет нових играча. Они можда нису навикнути на јачи рад и то се осетило на почетку сезоне.

Партизан ће следећу утакмицу играти у суботу, 15. септембра, кад ће бити домаћин кулском Хајдуку у петом колу Супер лиге.

 

Голман Саша Стаменковић је недавно изјавио да ће на гостовању Партизану, 20. септембра, испод Нефчијевог носити и дрес бившег клуба – Црвене звезде!

То је његово право. Ако ме сећање не вара, против Партизана има добар рекорд. Немам ништа против, једино не бих волео да после утакмице пожели да мења дрес са неким. Ово је Србија, знате какве би биле реакције. У сваком случају, храбра изјава – каже Вермезовић.

 

 

Кадети Партизана (1996. годиште) учествовали су већ осми пут узастопно на 33. традиционалном турниру „Нерео Роко” у Фиренци.
У неколико наврата црно-бели су и освајали овај престижни турнир, а многи играчи су управо играма на њему обезбедили себи будуће ангажмане у италијанским клубовима (Јоветић, Љајић, Настасић, Гулан…).

На овогодишњем издању турнира учествовало је 16 екипа, које су биле подељене у четири групе. Црно-бели су били у Д групи, заједно са Болоњом, Сетињанезеом и Вијаређом.

Нна отварању турнира Партизан је славио против Сетињанезеа са 2:0 головима Лукића и Младеновића. Уследио је реми са Вијаређом уз гол Лукића (1:1), да би у последњем мечу у групи кадети црно-белих славили против Болоње са 1:0 голом Шапоњића.

Црно-бели су тиме освојили прво место у својој групи Д и у полуфинале прошли само победници група, црно-беле је „запао” Зенит из Сант Петерсбурга, који је победио са 2:0. У другом полуфиналу домаћа Фиорентина је победила Емполи бољим извођењем једанаестераца (1:1 у регуларном делу).

У мечу за треће место, пулени тренера Завишића су победили Емполи са 4:0 (Лукић, Сајчи, Младеновић, Крстић). Тако су црно-бели освојили треће место на турниру, док је победник турнира постао Зенит победом над домаћинима.

Капитен Стефан Лукић је био најбољи стрелац турнира са три поготка. Партизанове клинце су посетили бивши играчи црно-белих на „раду у Фиренци” – Јоветић, Љајић и Стефан Савић.

 

Сјајни Вестерман срушио Каршијаку
Партизан МТС је у пријатељском мечу у „Пиониру“ славио против турске Каршијаке са 77:69 (23:27, 25:9, 18:16, 11:17).

Црно–бели су забележили трећи тријумф у припремним утакмицама, после две победе над Мега визуром и пораза од Политехнике, Игокее и Доњецка.

Најефикаснији у редовима тима који са клупе предводи Душко Вујошевић били су Лео Вестерман са 29 и Ђорђе Гагић са 16 поена, док је код гостију, који су само дан раније одиграли нерешено са Црвеном звездом Дивом, најбољи био Вил Томас са 20 кошева