Прочитај ми чланак

УС Опен: Ана као од шале до трећег кола

0

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло US опена, пошто је декласирала Софију Арвидсон из Шведске са 6:2, 6:2.
Ана је направила 39 директних поена и 23 неизнуђене грешке, док је њена ривалка имала седам винера и девет грешака.

У следећем колу Ивановићева ће играти са бољом из меча Слоун Стивенс из САД, која је избацила Франческу Скјавоне, и Немице Татјане Малек.

У прва три гема обе тенисерке су имале великих проблема на свој сервис, али брејка ипак није било. Ана је упркос двема дуплим грешкама и две брејк лопте повела са 1:0, али онда је у наредном гему пропустила две везане шансе за брејк.

У трећем гему Ивановићева се суочавала са 0:40, али је освојила пет поена у низу и повела са 2:1.

У следећа два гема тенисерке нису имале проблема на свој сервис, а онда је Ана без изгубљеног поена направила брејк за 4:2. Швеђанка је у следећем гему имала шансу за рибрејк, али је Ивановићева снажним форхендима преокренула и повела са 5:2.

Растерећена због великог вођства, Ана је у наредном гему одлично ритернирала и без изгубљеног поена је освојила гем за вођство у сетовима – 6:2.

Тамо где је стала у првом, Ивановићева је наставила у другом сету – прецизним и јаким ударцима са основне линије диктирала је ритам у поенима, играла је са много самопоуздања и очас посла је дошла до великих 4:0.

Два кикса на мрежи коштали су Ану следећег гема, али то је није много пореметило – добила је други сет са 6:2 и завршила је посао за 64 минута игре.

 

 Јелена Јанковић је такође била успешна са Ларом Аруабарењо-Весином (6:4, 6:2), а Јовановска је изгубила од Доминике Цибулкове са 7:6 (7-3), 7:6 (7-3).

 

(Б92)