Прочитај ми чланак

„ЖУТИ“ ГЕНЕРАЛ ЗАХТЕВА СМЕНУ МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Вулин је опасан по интересе Србије!

0

Реагујући на изјаву министра одбране Александра Вулина о војној неутралности Србије и учествовању Србије у борби против ИСИЛ-а, генерал у пензији и председник одбора за одбрану и безбедност Демократске странке Срето Малиновић изјавио је да је време да се Вулин отпусти са „цивилног служења војног рока“ на месту министра јер постаје опасан по интересе и безбедност Србије.

„Нема дана да нам неко од државних функционера не приреди непријатно изненађење, међутим јасно је да је актуелни министар одбране у својим иступима потпуно изгубио компас. Он је изјавом на Сајму књига наше војне и политичке потенцијале ставио на располагање борби против ИСИЛ, иако колико знамо то нико од нас није тражио, а што у том контексту делује као позив у крсташки рат који дугорочно може имати озбиљне последице по безбедност Србије и њених грађана,“ каже бригадни генерал у пензији Срето Малиновић.

Председник одбора за одбрану и безбедност ДС позвао је министра Вулина да саопшти да ли је било захтева да Војска Србије иде да се бори против ИСИЛ-а, наводи се у саопштењу Информативне службе ДС.

„Вулину не би био први пут да баца у ватру егзистенцијално изнурену, слабо попуњену и опремљену војску. Међутим, уколико је било таквих озбиљних захтева, постављамо питање министру зашто јавност о томе није раније обавештена, ко је такав захтев упутио Србији и ко је о томе одлучивао.“

Истовремено, према речима генерала Малиновића, намеће се питање председнику Србије, да ли он подржава овакве идеје и изјаве министра Вулина.

„Свесни смо да је Ани Брнабић свеједно ако неко наноси штету, како је и сама рекла, али време је да се озбиљно размотри Вулиново отпуштање са цивилног служења војног рока. Он више не прави штету, већ постаје опасан по интересе и безбедност Србије. Овакав начин комуникације са јавношћу делује збуњујуће, уноси немир и ствара лажну слику о нашој војној моћи и значају на међународном плану. Време је да Вулин напусти јавну сцену, одслужио је своје. И тетки би било драго,“ закључио је Срето Малиновић.