Прочитај ми чланак

ЗУКOРЛИЋ: Како и зашто сам смиривао Шешеља…

0

У Скупштини Србије одржана је јуче посебна седница на којој је говорила висока представница ЕУ Федерика Могерини, а почетак њеног излагања покушавали су да онемогуће посланици СРС који су гласно негодовали. Шешељ и његови радикали скандирали су "Србија, Русија, не треба нам Унија" и викали "уа". Интересантно је да је Шешеља покушао да смири једино бивши муфтија, а садашњи народни посланик БДЗ-а Муамер Зукорлић, који му је пришао и замолио га да прекину са скандирањем. Зукорлић је за “Ало!“ објаснио своје мотиве због којих се одлучио на тај корак..

– Једноставно нисам могао да мирно гледам да се дешава нешто што је на Балкану просто незамисливо , јер у нашим традицијама на Балкану гост је својеврсна светиња и никада се на било који начин не омаловажава у сопственој кући. У нашој прошлости је познато да би и непријатељу било указано неко гостопримство у својој кући, па макар би непријатељство било настављено после. То је био мој мотив што сам пришао Шешељу.

Казао сам му да прекине са тим, да то није добро, да је све ово образ државе, да смо у Парламенту сви домаћини и да није добро да се тако опходимо према госту без обзира ко шта политички мисли. Он је казао да не жели да прекине, да је ова држава давно изгубила образ и да га то не интересује. Ја сам онда наставио и даље да га убеђујем говорећи му и да ето ако је желео да пошаље поруку, послао је, али да нема потребе да настваља да атмосферу у целој сали чини неугодном не само за госте него и за све нас посланике – испричао нам је Зукорлић