• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Жучна расправа Ђурђевићеве и Латиновића због скарадне представе ,,Олимп“!
Прочитај ми чланак

Жучна расправа Ђурђевићеве и Латиновића због скарадне представе ,,Олимп“!

0

У јутарњем програму на ТВ Пинк, поводом недавно одржане скарадне представе ,,Олимп" у БИТЕФ театру, суочили су се члан Председништва Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић и директор БИТЕФ-а, Милош Латиновић.

У јутарњем програму на ТВ Пинк, поводом недавно одржане скарадне представе ,,Олимп“ у БИТЕФ театру, суочили су се члан Председништва Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић и директор БИТЕФ-а, Милош Латиновић.

Представа ,,Олимп“ је због вулгарних садржаја наишла на осуду великог дела јавности, а уживо је преносио трећи канал РТС-а.

Милош Латиновић је на самом почетку емисије изразио задовољство протеклим БИТЕФ-ом и представом ,,Олимп“, истакавши да је ,,представа ,,Олимп“ невероватна манифестација позоришта која је засенила комплетан репертоар БИТЕФ Театра“.

Милица Ђурђевић му је одговорила да поменута представа ,,нема везе са уметношћу већ је она обична вулгаризација уметности и представља скарадну интерпретацију и злоупотребу античке литературе“.

,,Овде није реч ни о каквој уметности, нити о позоришту и театру, јер када протерате реч из позоришта и људско биће сведете само на оно што је телесно и анимално, онда сте тиме то позориште демонтирали. Сматрам да је улога уметности да оплемењује људску душу, она треба да има васпитну и опомењујућу улогу“, нагласила је Ђурђевићева.

Она је истакла да је ова представа ,,само део једног ширег процеса деградације српске културе“. Ђурђевићева је такође подсетила и на изложбу фотографија Борке Павићевић, у којој је Исус Христ приказан као транссексуалац, док је њен саговорник, у циљу одбране вулгарних сцена у представи ,,Олимп“, понудио тезу да се на олимпијским играма прода више десетина хиљада кондома.

,,Културни радници у Србији грцају јер немају средстава за своје пројекте значајне садржине, док Министарство културе финансира овакве вулгаризме“ – поручила је Ђурђевићева.

Погледајте снимак емисије: