Прочитај ми чланак

Жртве Вучића: Шаровић донео гробље институција испред Председништва! (ВИДЕО)

0

Покрет "Љубав, вера, нада" данас је у центру Београду организовао изложбу под називом "Алеја жртава кадровских решења Александра Вучића".

Председник тог покрета Немања Шаровић је рекао новинарима да је Вучић на власти у Србији већ десет година и да има, како је навео, апсолутну власт и медијску доминацију какву нико пре њега није успео да оствари.

Према његовим речима, ту владавину су обележиле бројне афере које је тешко пребројати, а „ниједна није добила епилог“.

„Таква хиперпродукција афера је заправо учинила да се све оно што Вучић ради и сви његови злочини против народа и државе релативизују“, рекао је он.

Шаровић је навео и да афере можда неће бити дуго памћене и да ће, када додје крај Вучићевом режиму иза њега остати, како је навео, „гробље институција Србије које је он немилице уништавао и потчињавао“.

„Вучић је гробар Устава Србије јер га свакодневно крши… и по питању ингеренција извршне правосудне и судске власти које преузима на себе иако на то нема право, а крши га и Бриселским и Вашингтонским споразумом по питању Косова и Метохије“, рекао је он.

Према његовим речима, најгоре је што је Вучић „своје послушнике“ поставио на чело институција у Србији.

„Ту квалитет, знање, искуство никада нису били критеријум и он бира оне који имају највише путера на глави и највише афера иза себе јер се показало су такви најпослушнији и не смеју да му одбију било који захтев“, рекао је Шаровић.

Он је рекао и да је покрет „Љубав, вера, нада“ зато приредио данашању изложбу, на платоу измедју председништва и Скупштине града.

„Да смо ишли редом, могли смо направити још више споменика, али онда би било теже и донети их овде… и мислим да нам ни простор не би био довољан и да би нам отприлике требало пола Новог гробља да би представили све институције које је сахранио Вучић“ рекао је он.

Изложба обухвата импровизоване надгробне споменике са натписима институција које је, како је Шаровић рекао, уништио Вучић.

На њима су натписи РЕМ, НБС, Устав, Фудбалски савез Србије, Министарство одбране, Министарство унутршњих послова, средства јавног информисања, Републичко јавно тужилаштво, Врховни касациони суд, Скупштина Србије, Министарство правде…

„Свега што се дотакао Вучић, он је уништио и мислим да је то разлог да учиниомо све што је мгуће да крај његове владавине додје што пре“, рекао је он.

Истакао је да ће Србији бити потребно дуго времена да се опорави.

„Биће потребно дуго времена да се изграде институције, да се изгради друштво које неце бити засновано на поделама“, рекао је Шаровић.