Прочитај ми чланак

ЗОРАН ЖИВКОВИЋ: Очекујем Ђиласов позив о заједничком наступу опозиције

0

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је да очекује позив на састанак о заједничком наступу опозиције који је најављивао носилац листе "Београд одлучује људи победјују" Драган Ђилас.

„Оно што је будућност, а Драган Ђилас је већ то изрекао, јесте заједнички наступ опозиције, у нечему што би било више од коалиције – мање од уједињења. Очекујем позив на један такав састанак“, рекао је Живковић за Данас.

Он је казао да се нада да ће уједињена опозиција успети да на неким наредним изборима убеди градјане који мисле да нема алтернативе, да је све боље од, како је рекао „политике на нервној бази коју води Александар Вучић“.

Поводом најаве да ће од 10. до 20. априла Вучић имати низ састанака са многим званичницима у свету око питања Косова и Метохије, Живковић је указао да спољну политику државе по Уставу треба да води Влада, а председник би земљу требало да представља у симболичном смислу.

„Он нема никакав формални мандат да преговара ни о будућности своје месне заједнице, а камоли Косова. Ради се о још једној оперетској представи у којој ће бити драматичних ситуација, ноћних посета књижарама, ресторанима, гвождјарама, уздаха и драмских пауза“, рекао је Живковић.

Поводом критике представника власти на његов рачун што није још 2003. године када је он био на власти, аердором у Нишу превео у власнишво Ниша, Живковић је рекао да је закон тада био такав да локалне самоуправе нису могле да буду власници било чега, већ само корисници.

Он је казао да нишки аеродром треба да буде алтернатива београдском, али да има и своје тржиште, а то је југ Србије где гравитира више од милион и по људи, док са „лоу кост“ компанијама захвата и тржиште ширег региона, и да постоје сви услови да послује успешно.