Прочитај ми чланак

ЗЛОЧИНАЦ ХАРАДИНАЈ И АНА БРНАБИЋ: Забрана српским званичницима је лажна вест

0

Председница Владе се налази на Самиту земаља Западног Балкана у Познању

Јучерашња информација која се појавила у медијима, да је српским званичницима забрањен улазак на територију Косова и Метохије је лажна вест, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Председница Владе, која се налази на Самиту земаља Западног Балкана у Познању, рекла је да јој је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај то потврдио на радном доручку.

Подсетимо, ту информацију пренели су приштински медији, на основу навода Јетљира Зубераја, саветника министра спољних послова тзв. Косова Беџета Пацолија, који је на Фејсбуку написао да је Министарство спољних послова донело такву одлуку због претњи и напада на северу, као и других проблема.

– Због хибридних претњи које Србија чини према Косову, сталне пропаганде и лажних вести о земљи и нашим грађанима, као и недавни напори да се спречи такозвана хуманитарна криза на Северу Косова претец́и српском становништву и присиљавајуц́и их да затворе предузец́а само због неких политичких циљева Београда, Министарство спољних послова нец́е дозволити ниједном званичнику из Београда да посети Косово и сви захтеви ц́е бити одбијени све док се ово понашање настави – написао је Зуберај.