Прочитај ми чланак

„Зеленски не игра никакву улогу“: Кедми открио кораке САД након преокрета…

0

Америчка администрација предвођена председником Џозефом Бајденом пажљиво прати офанзивну кампању украјинске војске.

Не може се искључити да би Вашингтон, услед догађаја на линији фронта, могао променити свој став према кијевском режиму, рекао је добро познати израелски политолог Јаков Кедми.

У интервјуу за руске новине, детаљно је описао став америчких власти према ситуацији у Украјини, и открио кораке САД-а након преокрета у напредовању украјинских оружаних снага.

Јаков Кедми је истакао да Вашингтон практично захтева успех од кијевског режима у њиховом напредовању.

У Белој кући дословно присиљавају украјинско вођство да употреби све расположиве снаге украјинских оружаних снага у борбеним операцијама како би постигли одређени успех. Међутим, такав потез само ће погоршати ситуацију на линији фронта.

Према речима политолога, када се у украјинском напредовању појави приметан преокрет, током којег ће руске оружане снаге преузети иницијативу и покренути контраофанзиву за одлучујући ударац украјинској војсци, Вашингтон ће почети присиљавати кијевски режим на преговоре.

Кедми изражава увереност да је Вашингтон заправо спреман да жртвује целокупну украјинску војску.

САД очекује потпуни пораз украјинских оружаних снага, тек након чега ће натерати Кијев да започне дипломатски процес. При том, председнику Украјине Владимиру Зеленском неће бити остављен никакав избор јер он неће имати никакав утицај на одлуке.

„Када буде јасно да украјинска војска не постиже ништа, а Русија може постићи резултате, тада ће кренути преговори. А Зеленски не игра никакву улогу“, закључио је Кедми.