Прочитај ми чланак

Зеленовићу, или си опозиција или иди код Вучића да као на тезги продајеш Косово

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је данас председника покрета Заједно за Србију Небојшу Зеленовића да се придружи опозицији у „спречавању споразума о признању независности Косова и давању столице у Уједињеним нацијама“, уместо шта га напада.

„Зеленовић је добродошао да нам се придружи у спречавању таквог споразума, па ћемо Вучића сви заједно сменити, Или може да оде код Вучића, да му помаже за тезгом, док овај распродаје Србију,“ рекао је .

Foto: Screenshot/YouTube

Ђорђевић је тако реаговао поводом аудио снимка разговора Зеленовића који су синоћ објавили поједини медији у ком он у негативном контексту говори о њему и наводи да је рекао да је план опозиције да пусте Вучића „да реши Косово“, а да ће онда да му „сломе врат“.

„У режимским медијима синоћ је тобоже процурео такозвани тајни снимак разговора Небојше Зеленовића у којем ме неосновано напада уместо да ми се придружи у борби против издајничког режима Александра Вучића како бисмо га спречили да призна Косово као независно“, навео је Ђорђевић, а саопштио његов покрет Ослобођење.

Он је рекао да се нешто слично десило још једном, раније овог месеца.

„Такав манир обраћања не мења чињенице. Зеленовић је издао гласаче опозиције и први се одрекао идеје бојкота, иако је потписао ‘Споразум са народом’. Одазвао се Вучићевом позиву на намештене изборе, иако смо га сви упозоравали како ће на њима проћи“, казао је Ђорђевић.

Како је истакао, Зеленовић, који је актуелни градоначелник Шапца, сетио се поновног окупљања опозиције када је изгубио изборе у Шапцу.

„И решио је да нас окупи како бисмо се укључили у Вучићеву продају Косова?!“, упитао је.

Он је рекао и да је приликом доношења одлуке бојкота избора једна од главних брига страних амбасада у Београду било Вучићево признање Косова и да су имали идеју да опозиција тада мора да буде у парламенту како би, како је казао, „издаји дали легитимитет“.

„И сада, када је бојкот успео – јер парламент нам је скоро једнопартијски, они и даље траже некога ко је вољан да буде саучесник у Вучићевом неделу. Да подели срамоту у име српске опозиције. Ми ћемо ту срамоту спречавати како знамо и умемо! Нико неће, као што Зеленовић тврди, пуштати Вучића да ‘решава’ Косово“, казао је Ђорђевић.

Како је рекао, његов став по том питању је јасан и није се променио деценијама.

„Нема споразума о признању независности лажне државе Косово, нити давања столице за њу у Уједињеним нацијама. Нема решења које није у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244. Нема трговине Косовом и Метохијом као на пијаци“, навео је Ђорђевић, пише у саопштењу покрета Ослобођење.