Прочитај ми чланак

Здрава Србија: Трећи пут за редом убедљива победа над напредњацима у Чајетини

0

Чајетина, 3.7.2020 – Здрава Србија (ЗС) Милана Стаматовића остварила је најубедљивију победу над напредњацима на локалним изборима у Србији, јер је у општини Чајетина освојила 61 одсто гласова бирача, односно 2,5 пута више гласова од листе напредњака, чиме је надмашила и резултат са претходних локалних избора из 2016. године, када је задобила поверење 56,33 одсто бирача, а СНС 19, 93 одсто гласова грађана Чајетине, али и поновила успех са председничких избора 2017. године, пошто је тада Стаматовић добио подршку 61,23 одсто Чајетинаца, а Александар Вучић 21,8 – саопштила је Здрава Србија.

Рачунајући председничке и локалне изборе, Стаматовић и Здрава Србија су, трећи пут узастопно, убедљиви победник избора на Златибору, што је листи „Здраво да победи“ омогућило да, одмах по саопштавању коначних изборних резултата, прва у Србији, фомира општинску власт, чиме је Милан Стаматовић започео свој пети мандат на челу Чајетине – истиче Здрава Србија.

У прилог одличном изборном резултату Здраве Србије и Стаматовића у Чајетини, 2016. године, 2017. и ове године, иде и висока излазност бирача која је, пре четири године, износила 77,57 одсто, 2017. године 70 одсто, док је на ове изборе изашло 66 одсто бирача уписаних у бирачки списак, чиме је још више потврђена апсолутна легитимност власти у Чајетини – наводи ЗС.

Осим у Чајетини, Здрава Србија је забележила одличне изборне резултате на недавним локалним изборима у Ужицу, Крагујевцу, Пожеги, Краљеву, Прибоју, Ариљу, Ивањици, Новој Вароши, где ће имати своје представнике у локалним парламентима, као и добар успех на изборима у Рачи, Баточини, Лесковцу и Свилајнцу – закључује Здрава Србија.