Прочитај ми чланак

„Због Милошевића, све западне лидере послати у Хаг“

0

Хашки трибунал је прогласио бившег председника Југославије Слободана Милошевиц́а невиним за геноцид у Сребреници. Западни медији су ц́утали о томе, без обзира на то што би ова вест имала ефекат бомбе, пише италијански новинар Ђулијето Кијеза на порталу "Глобалист синдикејшен".

Хашки трибунал је оправдао бившег председника Југославије, раније оптуженог за геноцид у Сребреници. То се десило још 24. марта 2016. године, али ниједан западни лист то није поменуо, наглашава бивши посланик Европског парламента, новинар Ђулијето Кијеза у колумни на сајту „Глобалист синдикејшен“.

Кијеза је нагласио да никакво званично саопштење није следило. Само оправдање је било укључено у текст пресуде Радовану Караџиц́у. Хашки трибунал је сматрао доказе кривице Милошевиц́а недовољним.

– Ипак, Милошевиц́ је провео пет година у затвору. Њега су једнодушно вређали сви медији без изузетка називајуц́и га „балканским касапином“, чак су га поредили са Хитлером. А затим је умро у затвору – пише новинар.

Ц́утање медија о одлуци трибунала Кијеза сматра прилично чудним.

– Јер сви схватају да се ради о вести која је имала ефекат бомбе. Након ове одлуке, сви западни лидери би требало у најмању руку да траже опроштај, а и да сами седну на оптуженичку клупу тог суда – сматра новинар.