Прочитај ми чланак

„Због арапских инвеститора Стефан Немања држи мач уместо крста“

0

Странка слободе и правде сматра да је Стефан Немања, творац српске средњевековне државе, заслужио споменик у Београду. Оно што није заслужио ни он, ни било који данашњи држављанин Србије је да арапски инвеститори у "Београд на води" одређују да он у руци не сме да носи крст - наводи се у саопштењу Странке слободе и правде.

– На основу захтева пријатеља из Емирата су они који управљају Београдом – Вучић, Весић и Шапић, одлучили да уместо крста Стефан Немања у руци има мач! Одлуком да због религијских осећања арапских пријатеља склоне крст, српске власти су увредиле свој народ, али и поништиле историју Србије – истиче се у саопштењу.

Да овакав однос према својој држави није случајан, тврде из Странке слободе и правде, доказује и чињеница да је реконструкцијом Савског трга склоњен споменик жртвама и борцима учесницима ратова 1991. – 1999.

– Кад се на ове две срамотне одлуке дода и чињеница да споменик кошта више од десет мииона евра свакоме постаје јасно какви људи воде овај град и државу и какву штету нам свакодневно наносе – закључује се у саопштењу ССП.