Прочитај ми чланак

ЗАВРШЕНА ИЗУЗЕТНО УСПЕШНА посета делегације Двери Русији (ВИДЕО)

0

dveri-u-visednevnoj-poseti-rusiji-2015-oktobar-7

Ускоро ће представници Двери поново посетити Русију у заједничкој делегацији патриотског блока Двери и ДСС, која ће крајем месеца посетити најпре Крим, а затим и Москву.

Делегација Српског покрета Двери на челу са Председником Двери Бошком Обрадовићем завршила је 7-дневну посету Москви. У делегацији су били и Зоран Радојичић, члан Председништва Двери, Југослав Кипријановић, директор Информативне службе Двери и Стефан Свркота, члан Савета Двери за спољну политику.

Представници Двери узели су најпре учешће у 4. Међународном парламентарном форуму у организацији Државне Думе Русије, који је сабрао преко 100 парламентараца са свих страна света. Тема овогодишње конференције била је „Улога парламената у међународној безбедности у савременим условимаˮ. Форумом је председавао Сергеј Наришкин, председник Руске Думе. Двери су биле једини представници из Србије.

Овим поводом представници Двери имали су значајне сусрете са највишим руководиоцима Руске Думе, председником Сергејом Наришкином и потпредседником Сергејом Железњаком, као и шефом Спољно-политичког одбора Руске Думе Алексејем Пушковим, затим са представницима Националног фронта из Француске на челу са Марион Марешал Ле Пен, др Јоханесом Хибнером из Слободарске партије Аустрије и бившим шпанским премијером Хосе Луисом Родригесом Сапатером.

Делегација Двери посетила је и седиште Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) у Москви. Овим поводом делегацију је примио директор РИСИ-ја генерал Леонид Петрович Решетњиков, са сарадницима.

Бошко Обрадовић се сусрео и са председником сверуске партије Родина Алексејем Журављовим, као и са чувеним руским геополитичким мислиоцем Александром Дугином и Алексејем Комовим, представником Русије у Светском конгресу породица и амбасадором Светског конгреса породица у Уједињеним нацијама.

Делегација Двери посетила је и седиште Антиглобалистичког покрета у Москви, који предводи Александар Ијонов, као и Катедру за уставно и локално право Правног факултета Универзитета Ломоносов, најстаријег универзитета у Русији, на коме се сусрела са шефом катедре проф. др Суреном Авакјаном, једним од највећих руских стручњака за уставно право.

Председник Двери Бошко Обрадовић дао је интервјуе за телевизије „Цариградˮ и „Данˮ, државну новинску агенцију Sputnik Internacional и лични видео блог протојереја Дмитрија Смирнова, председника Патријаршијске комисије Руске православне цркве за породицу.

Завршног дана посете Москви Бошко Обрадовић је присуствовао свечаној церемонији награђивања победника на Првом сверуском социјалном конкурсу под називом „Област добраˮ, која је уприличена у сали Црквених сабора храма Христа Спаситеља.

Ускоро ће представници Двери поново посетити Москву у заједничкој делегацији патриотског блока Двери и ДСС, која ће крајем месеца посетити најпре Крим, а затим и Москву.

Извор:  Србин.инфо,  Двери