Прочитај ми чланак

ЗАВРШЕН протест, организатори позвали да се дође сутра (8.30) пред Палату правде

0

Протест под називом Генерални штрајк, завршен је за данас пошто су окупљени дошли испред СУП-а у улици 29. новембра тражећи да се један од организатора Срђан Жунић пусти из притвора.

Он је ухапшен у четвртак увече под оптужбом да је позивао на насилно рушење уставног поретка и одређено му је задржавање до 48 часова.

Заказани протест је почео по плану данас, од 9 ујутро испред Скупштине и демонстранти су ту провели читав дан до 20 часова, када су кренули до СУП-а у 29. новембра са захтевом да се пусти Жунић.

Србин.инфо је данас неколико пута преносио уживо догађања испред Скупштине, где је било бурно. Александар Бацковић је приведен због вређања службеног лица па пуштен после давања исказа, а поводом тога је дао изјаву нашем репортеру Војину Радовановићу.

Ново окупљање је заказано за суботу од 8.30 испред Палате правде, где би Срђан Жунић требало да буде испитан, а организаотири су поручили режиму пред полицијском станицом у 29. новембра: „Ослободите Срђана или ће нас сутра овде бити 10.000!“

Данас су организатори Генералног штрајка званично поднели у Скупштини и захтев за смену Александра Вучића и Ане Брнабић.