Прочитај ми чланак

Протест опозиције у БГД – подршка пензионисаним војним лицима

0

Учесници протеста "1 од 5 милиона" окупили су се 38. пут данас нешто после 19 сати код Теразијске чесме у Београду, а према најавама организатора планирана је шетња до хотела "Бристол" у Карађорђевој улици.

Окупљенима се са камиона обратио потпуковник у пензији, пилот на борбеном авиону Миле Делић.

– Потребно је пробудити и покренути пензионере, али како то урадити питање је од милион сендвича. Пензионери су друштвена група којом се манипулише. Имају иза себе признат и квалификован рад, а све друго може и не мора бити. Фонд је укинут, све паре иду у буџет и немојте да нас лажу да иде један запослени на једног пензионера – казао је Делић.

Делић је позвао пензионере „да се одлуче да ли ће масовно да изађу и гласају против оних који вечито седе у влади и скупштини или да бојкотују изборе“.

– Упозоравам и запослене, будуће пензионере, да морају да се изборе ако хоће у пензију, јер у супротном џаба уплаћују. А сиромасима је лакше манипулисати – казао је пензионисани потпуковник.

Делић се осврнуо и на, како је рекао, проблем војних пензионера.

– Они су 2007. године једноставно шутнути из Министарства одбране у Министарство рада, а остали су на пола пута. Нису више ни тамо ни овамо, а остали су ускраћени за део својих пензија. Троструко смо оштећени, јер нас ниједан фонд не признаје. А има и 3.800 војних бескућника. Сада има проблема доле код “Бристола” и ми крећемо да им пружимо подршку – рекао је Делић, након чега се колона упутила ка хотелу у Карађорђевој.

Колона је скандирала „бојкот, бојкот“, а на Зеленом венцу, пред улазак у Југ Богданову су запаљене и бакље.

Међу окупљенима су и Срђан Шкоро, лидер ДС Зоран Лутовац, некадашњи “отпораш” и посланик демократа у Скупштини Србије Срђан Миливојевић.

Станарима хотела “Бристол” прети избацивање на улицу након 20 година привременог смештаја у који их је сместила држава.

Станари овог хотела су ратни ветерани и њихове породице, људи који су били спремни свој живот да дају за државу, а након што су изгубили своје домове после рата држава их је сместила у хотел “Бристол” привремено, где су остали читавих 20 година.

Данас се Бристолци боре за своје домове, и домове својих породица како не би остали на улици, а на то их приморава држава гасећи им струју, закључавајући улазе, намештајући поплаве али и другим нељудским чиновима.

Као одговорни грађани овог друштва који поносно протестују већ девет месеци дужни смо да укажемо подршку и покажемо солидарност нашим суграђанима којима прети избацивање на улицу.

Они су нама бранили државу, а ми бисмо као освешћени део друштва, слободномислећи људи требали да помогнемо њима и одбранимо њихове домове.

Тридесет и осми по реду протест завршиће се код хотела “Бристол” и то од Теразија преко Зеленог Венца потом Југ Богдановом, Црногорском и Карађорђевом до хотела “Бристол.

 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!