Прочитај ми чланак

Зашто опозиција организује одвојене протесте?

0

Нови талас погубне политике државног руководства, натераo је опозицију у Србији да коначно дигне глас против даљег урушавања државе на имагинарном путу ка ЕУ.

pro 1

Покрет Двери је заказао митинг за 6. април у Београду, СРС протесте у Косовској Митровици,а СНП Наши марш против беде и сиромаштва… Позив народу да се супротстави лажној патриотској Влади је за похвалу, али је невероватно да опозициони покрети и партије организују одвојене протесте, уместо да уједине народно незадовољство.

Због чега српска патриотска опозиција не може да се уједини макар око заједничког протеста, који не морао да обавеже ни заједничку предизборну листи, ни савез, коалицију? Ако заиста желе да уздрмају режим, то могу да ураде само са масовним демонстрацијама, на којима не би било важно ко за кога гласа, већ да се створи критична маса, која би властодршцима јасно показала да нема подршку за политику према Космету.

files

Додуше, покрет Двери највише инсистира на опозиционом јединству, али је цела идеја остала за сада остала да виси у ваздуху. Поред заједничког наступа, потребно је захтевати и расписивање референдума о подршци преговора Владе око Косова, али и око уласка Србије у ЕУ, која је заправо и главна превара за народ.

Српска политичка сцена је подељена. С једне стране су оне политичке опције које су одустале од Србије, које данас чине коалицију СНС-СПС-УРС-ДС-ЛДП, јединствену у залагању за улазак Србије у ЕУ по сваку националну цену и даљој предаји Косова и Метохије.

На другој страни се налази патриотски политички блок, који не одустаје од државних интереса и противи се посртању ка Европској унији. Блок пре свих чине СРС, ДВЕР и ДСС. Само са удруженим снагама, ове партије могу да уздрмају ненародни режим и другосрбијански картел, који ће се већ на следећим изборима наметнути као „алтернатива“ постојећој власти.

Места и времена за личне сујете и интересе, једноставно нема.

Саша Суботичанин