Прочитај ми чланак

Зашто Сергеју највише лежи улога сарадника Удбе? Ево зашто

0

Режимски напади на "Србин инфо" су свакодневни, а хајци на нашу медијску кућу данас се придружио и глумац Сергеј Трифуновић.

Лидер ПСГ је на свом „Твитер“ профилу написао, не само примитивну, већ и неистиниту објаву:

„Сви постојећи медији у Србији, су звали и добили акредитације да буду изборном штабу ПСГ. Оштро одјебани: Пинк, Хаппy, Студио Б, Српски Телеграф, Информер, Курир, Ало, Србин Инфо. Сви одјебани звали и питали зашто? Одговор је: Зато.“

Истине ради, редакција „Србин инфо“ није никога звала, већ је уобичајеним путем послала мејл са захтевом за акредитацију. До овог примитивног „твита“ нисмо ни знали да смо одбијени, а и да смо добили званични одговор, сигурно не бисмо звали да питамо „зашто“.

Подсетићемо све читаоце да је „Србин инфо“ једина редакција која годинама узалудно покушава да добије акредитацију за председништво Србије. Александар Вучић не жели да му кваримо театар са њим гао главним глумцем на сцени.

Када је реч о другом глумцу – Сергеју Трифуновићу, то је човек који је на сајту и „Јутјуб“ каналима „Србин инфо“ имао објективну заступљеност и поред тога што је наша идеолошка и уређивачка политика потпуно супротна од другосрбијанских ставова уваженог глумца.

Трифуновић је био гост код нас у емисији, у претходне две недеље је такође добио позив за гостовање, наша редакција је написала велики број текстова у којима је Сергеј слободно износио своје ставове, а чак смо први и једини написали текст са апелом да се ухапсе појединци који су Трифуновићу претили смрћу. „Прогуглајте“ и уверите се.

Ако су му засметале критике које смо у последње време изнели на његов рачун због одлуке да погази реч о бојкоту избора, могао је слободно да каже у емисији на нашем каналу и да образложи зашто су наше критике неосноване.

Додуше, „Србин инфо“ очигледно није довољно демократичан као режимски РТС, „Блиц“ и „Вечерње новости“, којима је ПСГ са задовоством доделио акредитацију. Како ствари стоје, Трифуновићево глуматање ћемо све чешће гледати не само на Сорошевским медијима, него и на Вучићевим (неко би рекао да је то исто), с обзиром на то да је на овим „изборима“ баш добро послужио.

Они који креирају овакву политичку сцену у Србији заправо и потурају народу своје слуге. Улоге се плански додељују. Сви раде за исти „ријалити“, само су циљне групе другачије. Чини се да би на филму или у позоришту Трифуновић требало да бира улогу неког сарадника службе – јер му баш лежи. Као да би баш умео да се унесе у лик.