Прочитај ми чланак

Зашто је ухапшен Јовичић? Успротивио се Вучићу због Шапића; у сукобу с Весићем…

0

Синоћ је одјекнула вест да је ухапшен председник општине Палилула и некадашњи председник омладине, као и шеф одборничке групе у граду Београду СНС Александар Јовичић због наводне трговине утицајем на основу које, како се наводи, је противправно присвојио готово 30 милиона динара. Многи се питају зашто баш Јовичић, није као да само он из редова напредњака учествује у мутним радњама. Одговор се крије у томе што се поменути оштро супротставио Александру Вучићу на седници СНС када је овај најавио долазак Шапића у странку.

Млади првоборац напредњака, који се у странци налази од њеног оснивања, ухапшен је у вечерњим сатима. Осим њега, ухапшено је још седам особа, а сви они се сумњиче да су незаконитим поступањем омогућиле извођење нелегалних грађевинских радова на територији Општине Палилула.

Да дивље градње има и ван Палилуле (узмимо Звездару за пример) знају сви мало упућенији Београђани, па се јавност с правом запитала зашто баш Александар Јовичић да буде тај на коме ће Вучић да покаже пример? Одговор се крије у томе што се председник општине Палилула, иначе Стефановићев кадар, побунио на седници напредњака против утапања странке СПАС Александра Шапића у СНС.

Осим тога, Јовичић је у све чешћем сукобу са замеником градоначелника Гораном Весићем…

Јовичић није желео да бивши кадар Демократске странке уђе у СНС и вршља по Београду, што би угрозило и његову функцију. Иако је гласао за смену свог ментора Небојше Стефановића, неповерење према Стефановићевим кадровима очигледно је велико. Напредњаке је изненадило како је „мали“ Стефановићев имао храбрости да пред свима изнесе став који већина заступа – против Шапића.

Када се узме у обзир да се усудио супротставити врховном вођи, није ни чудо што је завршио с лисицама на рукама. Вучић је тиме показао како ће се опходити према другима који покушају да доведу његов ауторитет у питање.