Прочитај ми чланак

Зашто БиХ не рјешава питање муџахедина? (ВИДЕО)

0

Специјално издање емисије РТРС-а, посвећено терористичким нападима у Паризу, које је емитовано синоћ, отворило је низ старих питања о присуству припадника радикалних исламистичких покрета, и транзита терориста кроз Босну и Херцеговину.

Мијо Крешић, бивши помоћник министра одбране БиХ, рекао је да је тероризам актуелна тема у БиХ на коју нема адекватног реаговања. И актуелни потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо, упозорава да држава не реагује на чињеницу да припадници јединице Ел-Муџахид имају држављанство и пасоше БиХ, и да с таквим идентитетима ратују ко зна гдје.

Мијо Крешић након одласка с функције помоћника министра одбране БиХ, каже да нема више разлога да ћути. За акције у Маочи, тврди, знали су и неки који су то требали да спријече.

Зашто БиХ годинама не рјешава питање муџахедина, много је јасније након изјава Мирсада Кебе, потпредсједника Федерације, који каже да су припадници јединице Ел-Муџахид добили идентитет, управо захваљујући држави.

Колико у БиХ има лица арапског поријекла нико са сигурношћу не може прецизирати. Познаваоци безбједносних прилика кажу да тренутно има 3000 „спавача“, људи који су обучени да у сваком моменту, по нечијој наредби изврше напад.

(РТРС)