Прочитај ми чланак

ЗАПОСЛЕНИ НА ПИНКУ УПЛАШЕНИ, Митровић провоцира демонстранте

0

Да ли је Жељко Митровић заиста уплашен доласком демонстраната испред Пинка или је то само представа за инострану јавност, можемо само да наслутимо јер одговор од њега нисмо успели да добијемо.

Док међународним институцијама и ЕУ пише писма у којима тражи заштиту због најаве протестаната да ће у суботу доћи пред зграду ружичасте телевизије, истовремено твитује вређајући представнике опозиције и позивајући их да дођу, где ће их он лично и са задовољством дочекати „са цистерном гована“.

Фото: Н.Скендерија

Новинарка Пинка Гордана Узелац не осећа се нимало пријатно због најављених протеста.

– Као неко ко је на својој кожи осетио шта значи „близак сусрет“ са опозицијом коју води Бошко Обрадовић, уопште се не осећам пријатно. Не знам шта после тестере на РТС-у можемо ми на Пинку да очекујемо?! Зашто неко мисли да ће нас претњама и насиљем натерати да извештавамо како они желе – каже Узелац за Данас, питајући се шта би се у Америци десило кад би неко кренуо на ТВ Фокс.

Забринутост је изразио и Горан Гмитрић, главни и одговорни уредник Информативног програма Пинка, који је тражио заштиту телевизије Пинк и њених новинара од међународних, невладиних организација, медијских асоцијација и ЕУ, писмом упућеним на више од 130 адреса, поводом „најаве опозиционог Савеза за Србију да ће у суботу, 6. априла упасти у просторије те телевизије“.

Протест „Један од пет милиона“ који је одржан прошле суботе у Београду, завршен је најавом да ће следеће суботе грађани шетати од зграде Владе до телевизије Пинк. Ниједан од опозиционих лидера није јавно поручио да ће упасти у просторије те телевизије.

Власник ТВ Пинк Жељко Митровић очигледно није забринут због доласка грађана испред ружичасте телевизије, јер преко свог Твитер налога провоцира опозиционе лидере и позива их да дођу до Пинка. „Она преплашена пи*кица од Ђиласа, нема му*а да сам дође, већ потура ову сеоску глуперду и силеџијску девојчицу од Бошка Обрадовића да малтретира жене у Градској скупштини! Брате, само без нервозе и дођите пред Пинк, ДЈ Жекс вас чека“, поручио је јуче Митровић, претходно написавши да је за демонстранте спремио цистерне са говнима.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић, генерална секретарка Европског покрета у Србији Сузана Грубјешић, као и делегација ЕУ у Србији, нису јуче одговорили на питање Данаса да ли ће ЕУ реаговати на писмо које је Пинк упутио на њихове адресе, тражећи заштиту од демонстраната. Такође смо остали ускраћени и за одговор на питање да ли је то писмо одговор на оно које је директор Н1 послао на те исте адресе, тражећи међународну заштиту од претњи које свакодневно добијају новинари те телевизије у Србији.

Радомировић: Зашто Митровић није писао УНС-у?

Владимир Радомировић, председник Удружења новинара Србије, истиче за Данас да свако има право да буде незадовољан радом одређеног медија, али да то право не подразумева и угрожавање безбедности новинара. Говорећи о писму које је власник Пинка Жељко Митровић послао на сто тридесет адреса описујући притисак под којим се та медијска кућа налази, Радомировић наглашава да му је криво што исто писмо није послато и УНС-у.

– Право је запослених у телевизији Пинк и његовог власника да, уколико се осећају угрожено, затраже заштиту. Волео бих да су то писмо послали и УНС-у, као највећем новинарском удружењу у земљи, како бисмо сазнали њихово виђење целокупне ситуације, али и то да ли сматрају да је њихово извештавање у складу са Кодексом новинара Србије, каже Радомировић.

Сарапа: Опрез са силеџијама

– Постављате ми питање као да бих требало нечега да се плашим. Реално, са неартикулисаним силеџијама човек мора увек бити опрезан и поготово ако им окрене леђа. Све може и нормално да се искаже као став, али то они нису у стању, рекао је за Данас Предраг Сарапа, водитељ Пинка.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!