Прочитај ми чланак

ЗАНИМЉИВО: ЦИА објавила списак организација које врше притисак на Владу Србије

0

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) исправила је неправду нанету лидеру Социјалдемократске странке Борису Тадићу и након писања „Блица“ уврстила га у своју листу релевантних политичких чинилаца у Србији, коју годинама ажурира скоро на недељном нивоу заједно са подацима о земљама и политичким приликама из целог света.

CIA-logo_620x0
Најпознатија шпијунска агенција исправила је грешку и у списку лидера српских странака, тако да је уместо покојног Јована Кркобабића, на место лидера Партије уједињених пензионера Србије коначно уписала Кркобабића млађег – Милана.

Неке грешке су исправљене, али појавиле су се нове. Наиме, на списку чланова српске Владе, на сајту ЦИА, наводи се да је Братислав Гашић и даље на челу Министарства одбране.

Иначе, на сајту ЦИА, који је ажуриран 11. јула, објављени су апсолутно сви резултати прошлих избора, где се прецизно помињу све странке које су на њима учествовале уз тачан проценат освојених гласова.

Уз називе странака понаособ и навођење назива њихових лидера, наведене су и коалиције и листе у склопу којих су наступали на изборима. Такође, ЦИА наводи да у Србији има 111 странака од априла 2016, док се у нашем Изводу из регистра политичких странака наводи да их има 110.

Ту је и списак организација које највише врше политички притисак на рад српске владе, а на њему су Покрет СНП Наши 1389 (иако није активан од 2014), НУНС, УНС, Образ, Источна алтернатива Драгана Тодоровића…