Прочитај ми чланак

Заједничко саопштење опозиционих изборних листа у Чачку: „Не дамо Чачак“

0

Двери су уз сагласност свих пет опозиционих изборних листи у Чачку, доставиле свим медијима заједничко саопштење након увида у комплетан бирачки материјал са сва 104 бирачка места у Чачку и потврде да је СНС са својих девет сателита изгубила већину у нашем граду и да је победила уједињена опозиција. Саопштење преносимо у целости.

Као опозиционе листе које су учествовале на локалним изборима 2. јуна у Чачку, одговорно тврдимо да је владајућа СНС изгубила већину у нашем граду. Увидом у комплетан бирачки материјал на сва 104 бирачка места, који су 6. и 7. јуна извршили овлашћени представници наших изборних листи, доказали смо да је СНС, заједно са својих девет сателита, освојила испод 50% гласова и да је опозиција победила у Чачку.

Да се нешто чудно дешава са изборним резултатима било је јасно већ у изборној ноћи када је Милун Тодоровић прогласио победу СНС са 53,3%, да би после 24 сата ћутања Градска изборна комисија објавила да је листа број 1 освојила једва 50,25%. Тодоровићева лажна вест са 3% гласова више за владајућу странку била је очито само почетак покушаја изборне крађе јер је комплетна власт у нашем граду остала у мањини. Очито се након завршетка гласања кренуло у фалсификовање записника и изборних резултата у Градској изборној комисији.

Наши представници који су контролисали бирачки материјал пронашли су и забележили бројне нерегуларности: неважеће листиће међу гласовима за СНС, гласове за опозицију међу неважећим листићима и међу гласовима за СНС, противзаконите и фалсификоване потврде за гласање ван бирачког места, исто лице које је гласало и на бирачком месту и ван бирачког места, истим рукописом попуњено и потписано више записника на различитим бирачким местима у селима, бирачко место на коме је трећина бирача гласала ван бирачког места, па чак и незаконите спискове ко је гласао а ко није и поруке страначкој централи СНС кога треба звати и притискати да изађе на изборе, које су очито грешком остале у бирачком материјалу и откриле чиме се све служила актуелна власт…

Као што смо и претпостављали, 988 неважећих листића и 1324 гласа ван бирачког места су више него спорни, и уз све друге изборне неправилности у потпуности мењају коначни изборни резултат у корист уједињене опозиције. Сада је на потезу Градска изборна комисија која треба да одлучи о службеним белешкама које треба да достави начелник Градске управе за опште и заједничке послове Небојша Бежанић, на основу свега онога што је опозиција открила у бирачком материјалу. Начелник Бежанић је синоћ по завршетку прегледа бирачког материјала буквално побегао из градске управе и избегао да представницима опозиције уручи копије службених белешки о ономе што су за два дана непрестане контроле пронашли. Међутим, не може побећи од законске обавезе да службене белешке достави Градској изборној комисији која је онда дужна да прогласи праве изборне резултате и потврди победу уједињене опозиције у Чачку.

Све друго значило би отворено безакоње и изборну крађу, о чему нећемо ћутати већ ћемо заједно са грађанима одбранити изборну вољу Чачана и победу опозиције.

Група грађана „Иван В. Ћаловић – Истина и част”

Група грађана „ПроБудимо Чачак” – Павле Јелесијевић

СВИ ЗА ЧАЧАК ( НАРОДНА СТРАНКА – др АЛЕКСАНДАР РАДОЈЕВИЋ, НОВА СРБИЈА – ВЕЛИМИР ИЛИЋ, ПОКРЕТ ПОЉОПРИВРЕДНИКА СРБИЈЕ – проф др ВЛАИСАВ ПАПИЋ, ПОКРЕТ ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ – ГОРАН ПЕТКОВИЋ )

Чачак против насиља и Нови ДСС (НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – СРБИЈА ЦЕНТАР СРЦЕ – НОВА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ – НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

ПРИМАРИЈУС ДР МИЛАН РОГАНОВИЋ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – „БОШКО ОБРАДОВИЋ – Радмила Живковић – Драган Ћендић – Биљана Рубаковић”