Прочитај ми чланак

ЗАХУКТАВА СЕ ПОЛИТИЧКА КРИЗА У РС: Додик за изборе, али на свим нивоима!

0

milorad-dodik

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче у Бањалуци, да нема ниједног разлога за расписивање ванредних избора и да опозиција жели да спречи одржавање референдума у Републици Српској о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Додик је рекао да, иако нема ниједног елемента за расписивање избора, пристаје на превремене али за све нивое – за парламент и за председника Републике Српске, као и за члана Председништва и Парламентарну скупштину БиХ.

Нагласио је да Република Српска није у кризи и да њене институције функционишу на Уставом и законом прописан начин, те да Српска измирује све своје обавезе и води политике које штите њене виталне интересе.

– У Републици Српској је на сцени једна разљућена опозиција, с којом сам покушавао у неколико наврата да разговарам, али они нису спремни за разговор јер не знају како ће се понашати и шта ће рећи – рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је поручио да га опозиција није изабрала и да опозицији не одговара, али да му шаљиво звуче позиви на оставке.

– Мој мандат припада овом народу и Републици Српској. Одговорно вршим свој посао у складу с Уставом и немам намеру да се повлачим пред људима који не желе дијалог, не желе да разговарају о Републици Српској и не желе да се систем заштите Српске регулише кроз увођење одређеног законодавства – нагласио је Додик.

Он је подсетио да је Народна скупштина усвојила закључке у складу са демократским, законским и уставним начелима, где већина одлучује након парламентарне расправе.

Извор: РТРС