Прочитај ми чланак

ЗА ПЛАТУ РУШИ ЗАКОНЕ ФИЗИКЕ Како је посланица СНС-а била у исто време на два места

0

Народна посланица СНС из Крушевца др Драгана Баришић успела је да сруши законе физике и буде на два места у исто време.

Стравични судбина СНС плаката, дроњци на све стране. (ФОТО:  kmnovine.com )

Стравични судбина СНС плаката, дроњци на све стране. (ФОТО: kmnovine.com )

То јој је, ако је веровати званичним евиденцијама, пошло за руком тако што је прошле године у исто време седела у Скупштини Србије и обављала посао психијатра у крушевачкој Општој болници са пуним фондом часова!

Према званичним подацима, др Драгана Баришић је у 2015. години присуствовала на 167 седница државног парламента. Међутим, у извештају контроле Републичког фонда за здравствено осигурање наводи се податак да „радна листа Психијатријског одељења садржи податке да је запослени радио пун фонд часова за сваки месец за читав контролисани период“, односно првих шест месеци прошле године.

– Сасвим је јасно да запослени који обавља функцију народног посланика одређени временски период проводи у активностима које захтева наведена функција и да не може бити присутан на свом радном месту у континуитету – стоји у извештају РФЗО у који је „Блиц“ имао увид.

Контролом је утврђено и да се подаци из радне листе и обрачунских листића др Драгане Баришић не слажу.

Према подацима Агенције за борбу против корупције, др Драгана Баришић је од априла 2014. године до јануара ове године од Опште болнице примала 70.000 динара месечно, 27.000 као посланички додатак у Скупштини Србије и још 10.000 динара као чланица Управног одбора Завода за јавно здравље.

Након извештаја комисије Републичког фонда здравственог осигурања, од 28. јануара 2016. године Баришићева је на сталном раду у Народној скупштини, где прима 70.000 динара.

Докторка: Све по правилима

Драгана Баришић тврди да је доставила документацију.

– Остала сам у радном односу у болници док сам за рад у Скупштини добијала посланички додатак који је износио 30.000 динара, а после смањења 27.660 динара. Могуће је да је контролисан неки месец када није било заседања.

Болница без коментара

У Општој болници Крушевац нису желели да коментаришу извештај комисије РФЗО, уз напомену да у овој установи ради само један народни посланик којем тренутно мирује стаж. Иначе, Општој болници је након контроле наложено да РФЗО врати више од 2.500.000 динара због разних пропуста и грешака у обрачунима.