Прочитај ми чланак

За хоспитализацију: „Ово што је Вучић рекао, нормалан човек не може да изговори“

0

Да ли је Александар Вучић уопште способан да рационално влада својим поступцима? Судећи по последњим, ненормалним изјавама, одговор је - не.

Провладини медији су објавили да је Вучић одржао састанак са премијерком Србије Аном Брнабић и другим најближим сарадницима и да је том приликом наводно рекао да „нема никакав проблем да умре, те да је спреман и да га убију, али да олошу никада и нипошто без борбе, без избора неће препустити власт“.

„Никада и нипошто нећу пристати на уцене, никада најгорима нећу препустити власт без избора. Никада нећу потписати никакву техничку или прелазну владу! Ако мене убију, иза мене остаје мој брат Андреј. Ако убију мога брата, остаје мој син Данило. Ако убију мога сина, остаје моја ћерка Милица. Ако убију и њу, моју ћерку, остаје мој син Вукан…“, рекао је Вучић сарадницима.

Дакле, човек без проблема говори о крвопролићу своје деце. Макар то било и у пропагандне сврхе, тако нешто може да изјави само особа којој је потребна хоспитализација и озбиљна стручна помоћ, а изговара је човек који има апсолутну власт у Србији.

Где је полиција, где је војска? Да ли ће и даље примати наређења од овакве особе? Где је крај лудилу у којем живимо?

– Ово пишем пре свега као отац троје деце.

Нормалан човек не може да изговори да ће се гробови његове троје деце борити против његових политичких противника.

Може ли, о свој деци Србије, бринути онај, ко и гробове своје деце шаље у борбу против већег дела сопственог народа који је прогласио усташама? – поставља питање Немања Шаровић, лидер покрета Љубав, вера, нада.

Неверицу у изговорене речи Вучића је изразио и Мирослав Паровић лидер Народног слободарског покрета.

– Својевремено је покојни Александар Тијанић за Вучића написао да је он попут теглице сенфа у коју свако гура своју кобасицу.

Е тај Вучић нас све назива усташама и спреман је да попут Гебелса жртвује и своју децу само да би избегао одговорност за злодела која је направио – рекао је Паровић.

Оно што је такође забрињавајуће је то што Вучић очигледно умишља да је монарх Србије, па говори како ће државу да остави у рукама свог брата, па сина…