Прочитај ми чланак

Вулин:Ко хоће може да буде Тачијев судија, нема више српских судова

0

aleksandar-vulin(2)(Танјуг)

Сви кривични предмети који су до 15. јула стигли у српске судове на Косову и Метохији биће процесуирани у складу са српским законодавством и у српским судовима, а српске судије које буду желеле, биће интегрисане у нови правосудни систем шиптарских окупатора на Космету у складу са својим жељама, изјавио је данас Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Вулин је у Зубином Потоку потврдио да је влада Србије укинула српске судове на Космету, односно да српски судови у покрајини више не примају кривичне предмете. Остали предмети, који се тичу радних спорова, породичног, наследног права… биће примани и решавани у складу са хитношћу.

„Сви предмети који су до јуче стигли на основу одговарајућих одлука Високог савета тужиластва и Високог савета судства се решавају. Они који после тога долазе за кривицу више не могу да се решавају”, рекао је он.

Вулин је подсетио да је бриселски споразум у складу са Резолуцијом 1244 и да је на тај начин решено питање полицијских станица МУП-а на Косову и Метохији, а што је обавеза Београда која је испуњена.

Потписан уговор за градњу водовода на северу Косова
У Зубином Потоку данас је у присуству директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Александра Вулина потписан уговор о реализацији пројекта изградње регионалног водовода за три општине на северу Косова.

Уговор су, поред Вулина, потписали председници општина Зубин Поток Славиша Ристић, Звечан Драгиша Миловић и Косовска Мировица Драгиша Влашковић и представник компаније „Јединство” АД из Севојна.

Цена овог пројекта биће 1.168.145.000 динара, радови на изградњи водовода почеће средином августа, а рок за њихов завршетак је 18 месеци.

Вулин је изразио наду да је након потписивања овог уговора ово последње лето са цистеранама за воду у Косовској Митровици и Звечану оценивши да су Срби трпели терор тиме што су остајали без воде и што живе на начин на који нико не треба да живи у XXИ веку.

(Танјуг)