Прочитај ми чланак

Вулин: Вучић се много брине за КиМ

0
Фото: Милош Јелесијевић

Фото: Милош Јелесијевић

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је данас у Косовској Митровици да Срби сами треба да донесу одлуку о учешћу на парламентарним изборима на Косову.

Вулин који је у прошлој Влади био задужен за КиМ изјавио је новинарима да Срби треба да донесу одлуку о учешћу на парламентарним изборима на Косову и да не треба да питају Београд и Приштину.

Министар Вулин је додао да ће Београд свакако дати препоруку у вези са овим питањем и да остаје да се разјасни још неколико детаља као што су решења Централне изборне комисије и питање како треба да изађу на изборе.

Вулин је казао да сви треба да саслушају Србе на КиМ и то како они процењују да би било најефикасније да изађу, ако одлуче да изађу и да се онда на основу тога прави одговарајућа стратегија коју би сви требало да подрже.

На питање новинара Танјуга какве су шансе да Грађанска иницијатива Српска и Самостална либерална странка наступе заједно на предстојећим парламентарним изборима Вулин је казао да се у вези тога морају питати Српска и СЛС.

“Ја сматрам да је Србима потребно јединство, како ће га изразити то је друго питање, то је нешто о чему они сами морају да одлуче. Добро би било да научимо да Срби на КиМ нису играче ни Београда, ни Брисела, ни Приштине, већ разумни људи који можда по први пут одлучују о својој судбини, казао је Вулин.

Вулин: Ускоро именовање директора Канцеларије за КиМ, сваки министар брине о Косову и Метохији, а највише брине премијер Вучић

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулиун изјавио је данас да ће врло брзо бити именован директор Канцеларије за КиМ и да Србија на челу са премијером Александром Вучићем брине о покрајини.

Вулин је у изјави новинарима у Косовској Митровици казао да је веома сигуран да ће врло брзо бити именован директор Канцеларије за КиМ, подсетивши да ништа није стало што се тиче ствари које је Канцеларија за КиМ и раније радила.

Шта год је било потребно Канцеларија је испуњавала своју функцију, али да то лице (директор Канцеларије) треба што пре да се постави, рекао је Вулин и нагласио да сваки министар у Влади Србије брине о Косову и Метохији, а на првом месту о КиМ највише брине председник Владе Србије Александар Вучић.

Немојте уопште да сумњате да се и за један секунд брига државе Србије смањила према покрајини, нагласио је Вулин додајући да формирање Заједнице српских општина очекује одмах након парламентарних избора на Косову.

(Танјуг)