Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Симбол мог света Јасеновац, а Пленковићевог Блајбург

0

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је "симбол његовог света Јасеновац", а хрватског премијера Андреја Пленковића "Блајбург", након што је Пленковић оценио да одлука Владе Србије да до даљег забрани хрватском министру улазак у Србију "није реципроцитет".

„Заиста су у питању два сасвим различита света. Симбол мог света је Јасеновац, а симбол света господина Пленковића је Блајбург. Ја сам антифашиста“, рекао је Вулин, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Премијер Хрватске оценио је раније данас као лошу одлуку Србије да министра одбране Хрватске Дамира Крстичевића прогласи персоном нон грата, оценивши да се не може упоређивати неупоредиво и да „нема реципроцитета иза чињенице коју је већ рекао Дамир Крстичевић о два света“.

Влада Србије одлучила је да до даљег забрани хрватском министру улазак у Србију, као реципрочну меру због одлуке хрватских власти да забране улазак министру одбране Србије Александру Вулину због изјаве да о његовом доласку у Хрватску „може одлучити врховни командант Војске Републике Србије, господин Александар Вучић, а никако о томе не могу да одлуче хрватски министри“.