Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ Како може Запад да стеже омчу Вучићу, када је најбољи друг Макрону?

0

Посланик клуба Нова Србија - Покрет за спас Србије Ђордје Вукадиновић поново је упитао Министарство унутрашњих послова да ли располаже информација о наводном тајном плану за рушење власти у Србији под називом "Омча".

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Вукадиновић је упитао због чега нико званично о томе не говори, уколико заиста постоје сазнања да се та акција одвија, као и због чега нико није позван на одговорност уколико је реч само о узнемиравању јавности „очигледно диригованим и нарученим текстовима“.

Вукадиновић је рекао да не позива на одговорност аутора текста али да мора да примети да је ствар озбиљна по начину на који је пласирана у провладиним медијима.

„Јавност заслужује одговор на важно питање. Јер овде се отворено каже да водеће западне земље, пре свих САД и Велика Британија, воде специјални рат против Србије. Не видим који је онда смисао фолирања приликом недавне посете француског председника Емануела Макрона и других западних званичника и чему толико истицање пријатељства ако наша власт заиста има сазнања да се води тајна операција против Србије и њеног руководства“, рекао је он.

Поједини медији пишу да је у Србији у току специјална акција „Омча“ са циљем рушења актуелне власти. У оквиру те наводне акције, медији пишу да се могу очекивати и убиства политичких лидера опозиције како би се за то оптужила власт Александра Вучића.