Прочитај ми чланак

Вук Јеремић лидерима деснице: Преиспитајте одлуке, још није касно за једну колону

0

Председник Народне странке Вук Јеремић упутио је данас отворено писмо лидерима десно оријентисаних парламентарних странака опозиције.

Писмо је објавио на друштвеној мрежи Твитер и упутио Милошу Јовановићу из НДСС, Војиславу Михаиловићу из ПОКС-а, Милици Ђурђевић-Стаменковски из Заветника и Бошку Обрадовићу из Двери.

Преносимо писмо у целости:

Драге колеге,

Пишем вам након састанка који је завршен без конкретних резултата у погледу уједињења државотворне опозиције, иако смо били само на корак до договора. Упркос чињеници да овим апелом угрожавам самопоштовање својих страначких сабораца, као и симпатизера Народне странке, желим да вас још једном подсетим на важност тренутка у којем се налазимо и на значај одлука које ће одредити будућност наше отаџбине.

Верујем да сви којима је искрено стало до одбране националних интереса Србије, а који су данас очигледно угрожени, морају да том циљу подреде страначке и све друге интересе.

Хоћу да још једном подвучем да је за Народну странку наступ државотворне опозиције у једном блоку на изборима једини одговоран корак, имајући у виду непосредну опасност од спровођења у дело ‘француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, као и друге алармантне околности за наш народ и државу.

Зато вас позивам да још једном преиспитате своје одлуке. Још увек није касно да се постигне договор о јединственом наступу државобранитељске опозиције. Патриотски опредељени бирачи неће разумети због чега се то није догодило, нити прихватити било каква оправдања за то. На нама је историјска одговорност, више него икада нам је потребна саборност и јединство како бисмо сачували Косово и Метохију у саставу Србије и ослободили земљу од криминала, корупције и самовлашћа, навео је Јеремић у отвореном писму.