Прочитај ми чланак

ВУЧИЋИЗМИ: Бошко и Сергеј да нешто причају о Бреговићу! Хоће да убијају!

0

Он је додао да би опозиција желела да врати Србију у време када, како је рекао, није било плата и да зато хоће да "убијају" оне који другачије мисле.

Председник Србије Александар Вучић поновио је да ће испунити све захтеве опозиције о изборним условима, и одбацио је критике директора Фондације за отворено друштво Србије Милана Антонијевића на рачун његове изјаве о бирачком списку.

Вучић је, током обиласка ауто-пута „Милош Велики“, прокементарисао захтеве опозиције за променама у РЕМ-у и РТС-у, рекавши да су сада постали стручњаци и мешају се у независне институције.

„Да се мешају у то ко ће да буде на челу РТС-а. Одавно бих променио на РТС-у. Претпостављам да мисле на Оливеру Ковачевић да не може да буде уредник у РТС-у и да води још и емисију“, казао је Вучић, одговарајући на питања новинара.

Упитан да ли је прочитао 42 захтева опозције за поштене и слободне изборе, казао је: „Све може“.

Коментаришући изјаву Милана Антонијевића о томе да је на неодговоран начин говорио о бирачким списковима, Вучић је рекао да то највише говори о њему.

„Само нека он свој посао ради. Ако сам неодговоран јер сам рекао опозицији да уреди бирачке спискове како хоће, само људи нека знају за коју изјаву кажу да сам неодговоран. Нека му служи на част та изјава као и многе друге“, рекао је Вучић.

Он је истакао да га приче о бојкоту не секирају.

„Ја морам да радим, они нека причају о наставку нерада, а по плате видим долазе у Скупштину“, казао је Вучић и додао да је „народ врховни судија“.

Он је поводом пада Универзитета у Београду на Шангајској листи рекао да га критикују они у чије време Универзитет није могао да падне на листи, јер није био ни последњи.

„Ти што ми соле памет у њихово време нисмо ни били на листи. Немој да ми држе придике они који су нас држали ван Шангајске листе. Верујем да ће сви универзитети напредовати на листи“, рекао је Вучић.

„Бреговић независан и врхунски професионалац“

Вучић је, коментаришући изјаву музичара Горана Бреговића да су Вучићеви резултати видљиви, да Бреговић то може да каже јер је врхунски професионалац.

Он је казао да они који критикују ту Бреговићеву изјаву свакоме споре другачије мишљење, да он Бреговића „практично не познаје“ и да он може да говори такве ствари јер је независан и врхунски професионалац.

„Бошко Обрадовић и Сергеј Трифуновић да нешто говоре о Горану Бреговићу“, запитао се Вучић пред новинарима, током обиласка аутопута „Милош Велики“.

Он је додао да би опозиција желела да врати Србију у време када, како је рекао, није било плата и да зато хоће да „убијају“ оне који другачије мисле.

„То да убијају људе који мисле другачије од њих, тај филм неће да гледају“, рекао је Вучић.