Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИЋ, УРЕДНИК РЕЖИМСКОГ „ИНФОРМЕРА” потврдио да подржава независност Косова!?

0

Некадашњи Ђиласов, а данас Вучићев режимски новинар, која своје принципе и ставове мења онако како жетони којима га кљукају мењају свој мирис и укус, објавио је нову колумну у којој из свег срца подржава независност Косова и Метохије.

То је исти онај Вучићевић и исти онај Информер који се представља као неко ко велича Русију, Србију, а громогласно пљује Запад, ЕУ, Сороша и САД, да би наравно оног момента када Вучић одлучи на ипак не додели дипломатски статус Руском хуманитарном центру у Нишу, или када се састане са Сорошевим сином и донира 2 милиона евра за Хилари Клинтон једноставно заћутали.

Колумну са сајта његовог листа Информер, преносимо у целости да би потркрепили горе наведене тврдње:

Ако сада не решимо проблем Косова, ако не рашчистимо рачуне и не разграничимо се са Албанцима, доћи ћемо у позицију да за тридесет-четрдесет година изгубимо и Врање

Ово је пре неки дан у Чачку поручио председник Србије Александар Вучић одговарајући на критике хејтера који га све гласније и све ћешће по медијима и друштвеним мрежама оптужују за некакву издају.

Претерује председник. Нема шансе да се то деси за тридесет или четрдесет година. Много ће брже. Ако ништа не решимо, ако останемо у ‘замрзнутом конфликту’ са Шиптарима, за највише десет година имаћемо Косово у Врању. А за председникових четрдесет година имаћемо Косово и у Нишу! Ко не верује, нека се само сети да су Срби све до седамдесетих година прошлог века били већина у Прешеву, а сада је тамо Албанаца више од 90 одсто. Ко и даље не верује, нека прими на знање податак да су Шиптари на југу Србије, у Бујановцу, Медвеђи, па и у Врању, Лесковцу и Нишу преко тајних адвокатских уговора и уговора о позајмицама већ купили више од 12.000 станова, кућа и имања. И то не кажем ја, то је недавно саопштила начелница Нишавског округа. А да не причам о томе да само у јужној Косовској Митровици живи више Албанаца него што има Срба у све четири општине на северу покрајине.

И све ово, мање или више, сви ми знамо, само одбијамо да сами себи признамо. Баш као што одбијамо да признамо просту чињеницу да читаво Косово, нажалост, реално никада више неће бити део Србије. Бар не без неког великог рата или без неке потпуно невероватне драматичне промене односа снага на глобалном нивоу (читајте: да нестану САД).

И онда, одбијајући да се суочимо са чињеницама, са истином, која нажалост није нимало лепа, ми данас правимо фаталну грешку. И политичка и медијска и црквена такозвана елита и већина народа стоје, јелте, на становишту да је на Косову боље изгубити све него добити бар нешто. Буквално на то се своде острашћене критике које последњих недеља и месеци стижу на рачун председника Вучића јербо он упорно покушава да за Србе и Србију на Косову добије бар нешто.

Прича о издаји, са Запада издиктирана мантра о границама које се не могу мењати (а могле су да се мењају када је на силу, НАТО бомбама, прављена шиптарска терористичка држава!?!), наводна велика брига за Србе јужно од Ибра воде до тога да се Србији отме читаво Косово, односно да они узму све, а ми да добијемо ништа.

А тајкуна Ђиласа, Вука Поздерца Јеремића, Бошка Љотића Обрадовића и остале такозване лидере такозване српске опозиције заболе она ствар и за Косово и за Србе на Косову. Они су само тачно проценили да би на том питању можда најлакше могли да собале Вучића са власти. И зато сада наједном толико брину о ‘светој српској земљи’ до које им је реално стало као до лањског снега.

Разумемо се?

ЗАКЉУЧАК

Као што се може ишчитати из његовог чланка, Вучићевић здушно бранио ставове Александра Вучића по којима на Космету немамо ништа и сваки метар који добијемо би био победа.

Како господине Вучићевићу немамо ништа? Како сад у својој колумни говорите да ћемо за мање од 10 година морати да бранимо Врање ако сад не признамо Космет? Шта ће да задржи Албанце да заузму Врање након што им предате оно што вама лично не припада (нико није Космет оставио у аманет ни Вучићевићу а ни његовом шефу Вучићу)?

Да ли Ви господине Вучићевићу подржавате Русију, да ли сте противник Сороша, Сједињених Америчких Држава и Европске Уније, или сте само неко што јавно говори што Вучић мисли?

Наравно, одговори су сасвим јасни. Не читајте информер, укључите мозак.