Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИ избори на Видовдан 28. јуна или 5. јула?

0

У најужем кругу Вучићевих сарадника, како сазнаје портал Директно, као датуми помињу се 28. јун или 5. јул.

Док се води борба да што мање људи оболи од коронавируса, власт у Србији је у кампањи за изборе чак и много више него пре ванредног стања. Ради се на терену, медији су покривени потпуно, телевизије са националном фреквенцијом, новине.

Сви режимски медији као никад „пумпају“ како ће Србија да, брже од било које земље на свету, изађе из економске кризе (пре него што и упадне у њу), величају се „генијални потези власти“, маестралан пакет помоћи грађанима и предузећима, а најављен је и раст БДП-а док све земље на свету (најјаче економије) пред свој народ излазе са програмима рецесије и суморним прогнозама економске будућности.

Али, ништа од тога није случајно, јер Александар Вучић и у овим данима мери свој рејтинг,  тестирају се поруке, потези… све је спремно да се одмах по завршетку епидемије наставе „прекинуте“ изборне радње и одрже избори.

Вучић је свестан да избори морају бити што ближи датуму „победе над короном“, након чега ће му само падати рејтинг.

Већ после неколико месеци ситуација ће се окренути, људи ће почети да увиђају последице,  пре свега економске, а и те како ће памтити неозбиљност показану на почетку и неорганизованост показану током епидемије.

Због тога ће власт све урадити да изборе организује што је могуће раније, Видовдан је као датум (28. јун) фаворит, али је и наредна недеља 5. јул прихватљива јер се ове године Срби неће „разбежати“ на одморе као сваке године у том периоду.