Прочитај ми чланак

Вучићев и Милов Беба Поповић тренира напредњаке и добија паре из буџета!

0

Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића током прошле године стручно је образовао чланове Српске напредне странке, види се из извештаја Државне ревизорске институције. Како се наводи у том документу, напредњаци су услуге тог института за укупно 324 кандидата платили 1.604.000 динара или око 13.600 евра.

Државна ревизорска институција извршила је контролу финансијских извештаја и правилности пословања СНС за 2019. годину, а у њему се наводи да је Српска напредна странка са Институтом за јавну политику склопила Уговор о пружању услуга тестирања и селекције кандидата за програме едукације за укупно 324 кандидата.

Како пише, на основу извештаја о извршеним услугама од 5. јуна 2019. године, који је презентован у поступку ревизије, дизајниран је програм за едукацију за 324 члана и то: тренинг за тренере, школа политичких вештина, напредна школа политичких вештина и школа јавног наступа и комуникације.

Сарадња странке Александра Вучића и Института Бебе Поповића није изненађење, будући да се о томе спекулише већ година.

Поповић је пре шест година у емисији “Утисак недеље” изјавио да му је “Вучић партнер као Влада Србије”, те да се његов Институт “бави пословима који су директно везани за рад Владе, а то је интензивирање, појачавање и оснаживање процеса евроинтеграција”.

СНС купила пословни простор за 370.000 евра

У извештају ревизора пише и да је СНС у току 2019. купила пословни простор у износу од 43.522.000 динара (око 370.000 евра), а на основу Уговора о купопродаји од 8. августа те године. Наводи се да је евидентирана и куповина земљишта у износу од 194.000 динара (око 1.650 евра) и непокретности за 7.105.000 (60.000 евра).

“Вучић ме је последњи пут звао пре неколико дана да ме пита да ли могу да присуствујем неком састанку који има везе са неким његовим путовањем у Брисел. Ја сам дошао на састанак, тема је била шта смо ми урадили, а оно о чему разговарамо је, рецимо, поглавље 27 које се тиче екологије, те које је то најкатастрофалније поглавље, а мој Институт ради неке пројекте у вези са тим”, рекао је тада Поповић.

Убрзо су из Владе демантовали да имају икакав уговор са њим и његовим институтом, док је Александар Вучић у интервјуу за Крик рекао да Поповић није његов саветник, али да га је неколико пута самоиницијативно посаветовао.

“Позове и каже: ‘Еј овде обрати пажњу на ово’. У сфери медијских савета, ништа више. И ја сам му у то време на томе био захвалан”, рекао је Вучић.