Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ „ДОБАР“ МОМАК КОЈИ ЈЕ НАПАО СРПСКОГ ОФИЦИРА и пре био насилан

0

Немања Глишић, један од активиста Српске напредне странке, који је недавно учествовао у сукобу са капетаном Војске Србије, кога је председник Александар Вучић лично описао као „дивно дете“, а учествовао је и у цепању транспарената противника једног окупљања СНС, на друштвеној мрежи Фејсбук навео је да је запослен у општини Раковица.

Немања је са својом страначком другарицом Невеном доспео у жижу јавности када су се појавили као актери инцидента са капетаном Војске Србије Миланом Вукшићем, коме су звонили на врата стана како би му поставили питања о предстојећим београдским изборима. Ко је кога ту први напао полиција још није утврдила, изјаве су супротстављене, Вукшић је тада приведен, а активисти СНС нису показали повреде.

Ипак, председник државе изнео је свој суд о овом догађају гостујући на ТВ Хаппy, где је представио, похвалио и бранио активисте своје странке од оптужби да су навалентно наишли на врата капетана Милана Вукшића тражећи му глас подршке.

– Погледајте ову дивну девојку и момка. Они су најкултурније позвонили на интерфон и представили се као активисти СНС, а онда је тај војни официр, да не кажем шта мислим о њему, у пиџами изашао и физички их напао, рекао је Вучић. Он додуше није помињао да ли је једно од „дивне деце“, Немања Глишић, можда запослен у некој градској општини, јер би у том случају вероватно морао да објасни да ли је Немања страначке активности обављао током или после радног времена. Одговор на ово и многа друга питања од Немање нисмо успели да добијемо јер се после покушаја да га контактирамо преко Фејсбука сакрио, односно блокирао нас. Можда ће општина Раковица одговорити да ли је и колико дуго Немања њихов запослен, који посао обавља и на основу којих критеријума.

Инцидент испред Вишег суда

Глишић је и раније као активиста странке учествовао у инциденту испред Вишег суда у Београду. Присталице СНС, међу којима је био и Немања, окупиле су се тада током рочишта по тужби министра полиције Небојше Стефановића против Недељника НИН. На снимку са тог скупа види се Немања у групи људи који су покушали да цепају транспаренте неколицине окупљених присталица НИН-а. Комешање је тада настало између симпатизера СНС и пар активиста са транспарентом „против терора власти“, у шта се и Немања умешао. Током тог скупа члан СНС-а и начелник скупштинских послова у општини Раковица Марко Јањић је напао активисте који су држали транспарент.