Прочитај ми чланак

Вучићев циљ: Почистити Дачића!

0

вуч

Један човек зна када ће бити избора у Србији, али ни он још увек није сигуран. Овим речима је извор „Вести“ из једне од партија владајуће коалиције дефинисао све чешће медијске приче о ванредном изласку грађана Србије на биралишта за републичку власт. Избори јесу све извеснија опција, али су, каже наш саговорник, обрти у комбинаторици када и како их расписати готово свакодневни.

Тренутна опција Александра Вучића јесте да их распише крајем године. Није искључено да и када преломи изборни датум, вицепремијер одлучи да игра „на фактор изненађења“, чак и за коалицин партнере. У прилог скором гласању грађана иду и све гласније најаве напредњака о беспоштедној борби против корупције која неће штедети ни странке у власти.

– Иза тога се крије удар на социјалисте, односно све афере које због коалиционе симбиозе СНС и СПС још увек стоје у фиоци – каже наш извор.

Он додаје да је удар већ кренуо с истрагом у Србијагасу чији је директор потпредседник СПС Душан Бајатовић, а да неће бити поштеђени ни партијски кадрови у руководству Галенике и других предузећа где је било малверзација. Према речима нашег саговорника, циљ је премијер и лидер СПС, да се „истера на чистац“ прича без епилога о 130 дискова који су наводно доказ о вези Дачића са Родољубом Радуловићем, познатијим као Миша Банана, блиским сарадником нарко-боса Дарка Шарића.

Да је Вучић већ кренуо у предизборну кампању показује његов готово свакодневни обилазак места по Србији и најављено чишћење неактивних партијских кадрова у локалу. Вицепремијер је и гласно изговорио да Србији излазак на биралишта није потребан јер би зауставио реформе, али ипак није искључио могућност ванредног изласка на биралишта.

Разлог је пронашао, како тврди, у немогућности да се ради у атмосфери у којој се сваки дан напада, маше изборима и неупитни легитимитет доводи у питање.

Социјалисти се, према речима портпарола Ђорђа Милићевића, избора не плаше и за њих су увек спремни, али сматрају да има важнијих послова у интересу грађана Србије.

– Не желимо да верујемо да у читавој причи има политичке кампање коалиционих партнера. Захтев за ванредним изборима дошао је од опозиције, али је познато да се расписују када Влада нема резултате или је без већинске подршке, а ниједан од тих услова није испуњен – каже он.

(Вести онлајн)