Прочитај ми чланак

Вучић због ДЈБ у проблему: Посланици се 13. априла окупљају у Парламенту и траже..

0

Покрет Доста је било (ДЈБ) позвао је данас, у петак 10. априла, све посланике Скупштине Србије да се у понедељак, 13. априла у 13 часова окупе у скупштинском холу и заједно затраже одржавање хитне седнице парламента и како су навели, „враћање Србије у уставни оквир“.

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић рекла је на конференцији за новинаре да „не постоји прихватљиво оправдање за ћутање о укидању уставног поретка у земљи“ и да ће „свако даље ћутање разумети као знак одобравања и као саучесништво у издаји државе“.

Наводећи да су посланици положили заклетву да ће штитити уставни поредак, она је подсетила да се по Уставу Скупштина Србије састаје без позива после проглашења ратног или ванредног стања и да не може бити распуштена за време ратног или ванредног стања.

„Ако Устав није црвена линија, шта јесте? Народни посланик који не мисли да му је обавеза да сада буде у Народној скупштини, драги моји овде нема шта да тражи уопште, икада“, оценила је Стаменковић.

Она је поновила да су се посланици и појединачно заклели да штите Устав и да, уколико њихове политичке опције калкулишу око тога, они сами треба да стану у одбрану Устава.

Председник ДЈБ Саша Радуловић рекао је да се у Кризном штабу за борбу против вируса налазе лекари који подржавају и спроводе политику Српске напредне странке и да међу њима има и људи који су потписивали подршку владајућој странци на претходним изборима.

„То су партијски лекари и пример партијске државе, као и СЗО лекари који штите интересе фармацеутске индустрије а не грађана“, рекао је он.

Радуловић није желео да коментарише чињеницу да је син председника Србије оболео од заразе, рекавши да породична питања нису за коментарисање, јер се ради о озбиљним стварима које не смеју да се користе за сакупљање политичких поена.