Прочитај ми чланак

Вучић: Запад је тражио да уведемо санкције Русији

0

aleksandar-vucic-6

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да је запад тражио да Србија уведе санкције Русији због кризе у Украјини, тачније да усклади своју спољну политику са спољном политиком Европске уније.

„Тражили су“, рекао је Вучић упитан да ли је запад притискао Србију да уведе санкције Русији, али и додао да је замолио да се поштује и став Србије, који је, кад је реч о Русији, заснован на моралним, традиционалним и јаким економским везама, који је правичан и поштен, мада, додао је, то је на за нас веома тешка позиција.

Подсетивши да смо у Србији прошли све кроз шта сада пролазе људи у Украјини, Вучић ће рекао да би и за народ тамо, али и нашу позицију било најбоље да се пронађе неко мирољубиво решење.

“ С друге стране мислим да је Србија показала да има своју политику која је најбоља за нас, која држи до морала, до евроинтергација, али и до поштовања својих пријатеља који нам нису уводили санкције и нису нас помбардовали, и што је веома значајно, с којима имамо изузетно успешне економске односе“, рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да се са шефом делегације ЕУ у Србији Мајклом Девенпортом договорио да заједно покушају да обезбеде услове за одржавање геј параде, али да ће одлуку о томе донети држава, у складу са безбедносним проценама.

Вучић је истакао да нема ништа против припадника геј популације, али да не жели да буде премијер у земљи у којој ће слике разрушеног Београда обићи свет.

Премијер је нагласио да одржавање Параде поноса није у питању зато што се држава плаши њених противника, пошто је држава од њих јача:

„Ми ћемо колону учесника да обезбедимо. То је за нас дечија игра. Није то тешко, али шта ћемо да радимо када наше снаге безбедности буду морале да реагују. Хоћемо ли да се радујемо ако буду претукли било кога од нападача или ако неко страда“, упитао је Вучић.

(Вечерње новости)