Прочитај ми чланак

Вучић: Влада крајем августа, имам нека имена у глави за министре

0

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, рекао је да ће у складу са Уставом у наредних неколико дана бити верификовани мандати Народне скупштине Србије, а да ће Влада бити формирана крајем августа.

“У наредних неколико дана биће верификовани мандати, а избор Владе очекујем крајем августа. Морамо да покажемо да смо у стању да се носимо са свим проблемима које ово тешко време доноси. Морамо да убацимо нову енергију, нове амбиције, много рада, труда борбености. Разговарали смо о коалиционим партнерима, и постоје четири могуће опције. Да идемо са социјалистима и мањинама, са Шапићем и мањинама, са социјалистима, Шапићем и мањинама, и да идемо сами са мањинама. Наставићћемо да разговарамо”, рекао је Вучић.

Каже да још увек не зна ко ће бити будући министри, јер су коалиције непознате.

“Ове четири опције су пата карта, али тек од 20. августа ћемо знати “, рекао је Вучић.

Вучић је додао и да је народ изабрао народне посланике , те да је њихов посао да седе у скупштини, а најавио је и промене у оквиру СНС, истакавши да је разумео поруке грађана које звуче као опомена.

“Ми у Влади и Народној скупштини показаћемо више младих људи и показаћемо да можемо да се носимо са свим тешким проблемима са којима се суочавамо”.

Што се економије тиче, каже да очекује да ће Србија у првој половни године бити број један у Европи по стопи раста БДП.

О кашњењу скупштине

На питање о томе зашто се чека дуго на формирање Владе Србије, Вучић каже да ће се све одвијати и да се већ одвија у оквиру законских оквира.

“У време короне, ови избори су имали изванредну излазност. Одлични су резултати у поређењу са изборима у Хрватској, а код њих није било бојкота. Разумели смо поруку народа, да се не понашамо бахато. Направићемо нешто што ће за Србију да буде одличан избор у наредне четири године”, рекао је Вучић.

“Они који нам пребацују да их дуго чекамо, сада су се сетили да се дуго чека влада. Желимо да направимо добру владу. Ја не радим под притиском, мада су хајке СНС направили снажнијом. Немам потребу да некоме објашњавам свој политички потез, доносим одлуке на озбиљан начин”, додао је Вучић.

Говорећи о критикама опозиције на тему промене имена улица у Београду, Вучић каже да је то очекивано.

“Како је могуће да буде Задарска улица, а не Добрице Ћосића? У региону укидају улицу Меши Селимовићу јер се квалификовао као Србин”, рекао је Вучић и додао да је Београд српски град, космополитског духа, као ни један други у региону.

Србин на прослави Олује

Коментаришући то што ће се представник Срба наћи на прослави Олује, Вучић је замолио медије да поштеде Бориса Милошевића.

“Чак и када добронамерно правите хајку испада другачије. Молим да медији не провлаче господина Милошевића толико”, рекао је овим поводом Вучић.

“Напади на Кризни штаб усмерени на мене”

Вучић се осврнуо и на нападе на Кризни штаб у броби против коронавируса и рекао да су сви напади уперени у њега, а највише они на друштвеним мрежама.

“На друштвеним мрежама лажу много што шта. Говорили су и да сам био са Тачијем код Макрона. Не знам како су га уметнули у једну слику. Све се своди на то када сам уписао високу спортску школу, да ме нападају. Уредно сам положио пријемни, завршио сам један факултет, сада сам поново бруцош“, рекао је Вучић и додао да је важно да се у доба короне тестира што више људи, јер многи након теста сазнају да су позитивни. Оценио је да је то важно како би се спречило ширење вируса, а осврнуо се и на лекаре.

“Ти људи се боре дан и ноћ. Ми им ово нећемо заборавити. Одужићемо им се”.